Hovedinnhold

Røde Klose stanset Tyskland-festen

Fra 4-0 over Australia til 0-1 mot Serbia i dag

UTVIST: Miroslav Klose (t.h.) fikk to gule kort i første omgang og ble dermed utvist. Foto: Reuters
UTVIST: Miroslav Klose (t.h.) fikk to gule kort i første omgang og ble dermed utvist. Foto: Reuters
(VG Nett) (Tyskland-Serbia 0-1) Med et tidlig rødt kort til Miroslav Klose, ble det tysk nedtur mot Serbia.

Denne saken handler om:


Milan Jovanovic fikk gleden av å sette inn seiersmålet for serberne etter 38 minutters spill. Men det var ikke på langt nær det første som skjedde i den første omgangen.

VG LIVE:Les fyldig referat her

Allerede etter 13 minutter fant den spanske dommeren Alberto Undiano frem det første gule kortet. Klose felte en motspiller og fikk et noe billig kort.

Og slik fortsatte det. Ytterligere fire gule kort ble delt ut før Klose igjen havnet i fokus etter 36 minutter. Da taklet han Stankovic bakfra og kunne dermed spasere rolig inn i garderoben.

- Når det blir delt ut gule kort hele tiden, er det jo en vits. Her blir det utvist en spiller i hver eneste kamp, og da er det noe som ikke stemmer. Det er ikke bra for fotballen, mente tyske Bastian Schweinsteiger.

Smalt i stangen

Serbia visste å utnytte seg av å være én mann mer på banen. Kun to minutter etter utvisningen, kom Milos Krasic seg rundt på høyrekanten, og slo inn til høyreiste Nikola Zigic foran mål. Tanksenteren headet ballen ned til Jovanovic, som enkelt kunne sette ballen i mål.

Med kun 10 mann på banen bet Tyskland fortsatt godt fra seg, og like før pause var Joachim Löws menn centimetere fra å utligne. Et innlegg ble bokset ut til Sami Khedira, som dempet ballen på brystkassen og smalt den i tverrliggeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MÅL! Milan Jovanovic scoret det eneste målet da Serbia slo tilbake etter tapet mot Ghana. Foto: AP
MÅL! Milan Jovanovic scoret det eneste målet da Serbia slo tilbake etter tapet mot Ghana. Foto: AP


På returen forsøkte Thomas Müller seg med et brassespark, men avslutningen ble reddet på streken.

Vidic-hands

Etter 59 minutters spill kom situasjonen som fikk tyskerne til å smile. Nemanja Vidic strakk seg etter et innlegg med armen, og dommeren pekte på straffemerket.

HANDS: Nemanja Vidic lager her straffesparket som Tyskland misset på. Foto: Reuters
HANDS: Nemanja Vidic lager her straffesparket som Tyskland misset på. Foto: Reuters


Den tyske jubelen stilnet imidlertid da Serbia-keeper Vladimir Stojkovic reddet straffesparket fra Lukas Podolski.

VG-leser:"Gratulerer til Serbia, men hva er det Vidic tenker på?"Diskutér her!

Stojkovic sto for Wigan i Premier League i fjor, og fikk stempel på seg for å være upålitelig. I dag fikk han sin revansj.

Podolski på sin side hadde flere gode muligheter i kampen, men traff ikke godt nok på en eneste en. Dermed gikk tyskerne målløse av banen.

- Vi fikk det ikke til å stemme i 1. omgang. I 2. omgang ga vi alt tross at vi var i undertall. Klose kunne sikkert ha vært mer forsiktig, men vi skal ikke henge med hode, sa Tysklands trener Joachim Löw.

Serberne jublet heftig da sluttsignalet gikk. Det går mot en thrilleravslutning i gruppen, ettersom både Tyskland og Serbia nå har tre poeng. Ghana kan stå med seks etter to kamper om de gjør jobben mot Australia lørdag klokken 16.00.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball