Hovedinnhold

Rasende irer vil bli VMs 33. nasjon

FIKK HENVENDELSE: - Irland har spurt om å få reise til VM som turneringens 33. land, opplyste Sepp Blatter mandag. Foto: AFP
FIKK HENVENDELSE: - Irland har spurt om å få reise til VM som turneringens 33. land, opplyste Sepp Blatter mandag. Foto: AFP
(VG Nett) FIFA sa nei til Irlands krav om omkamp med Frankrike. Nå bekrefter Sepp Blatter at irene har spurt om å få komme til Sør-Afrika som den 33. nasjonen.

Denne saken handler om:

Sinnet har fremdeles ikke lagt seg på den grønne øya etter at Thierry Henry jukset Frankrike til VM på irenes bekostning.

Og FIFA-president Blatter sier de vil vurdere den formelle henvendelsen fra det irske fotballforbundet om å komme til VM som et ekstra land, melder flere britiske medier mandag.

Dette vil skje på et FIFA-møte allerede førstkommende onsdag, to dager før trekningen i Cape Town.

LES OGSÅ:Espen blogger om fredagens trekning

Hva med Costa Rica?

Han la imidlertid til at en inkludering av Irland i VM også vil måtte åpne for Costa Rica, som også følte seg bortdømt i sin playoffkamp mot Uruguay på grunn av en offsidescoring.

- Naturligvis var Irland lite glade for hva som hadde skjedd og spurte svært ydmykt om de kunne få være lag nummer 33. Jeg vil bringe saken videre, men hvis vi lar Irland være med må vi også ta med Costa Rica, sa Blatter ifølge The Times.

STRIDENS KJERNE: Thierry Henry bruker hånden og frarøver Irland muligheten til å kvalifisere seg via playoffkampene mot Frankrike. Foto: EPA
STRIDENS KJERNE: Thierry Henry bruker hånden og frarøver Irland muligheten til å kvalifisere seg via playoffkampene mot Frankrike. Foto: EPA

Blatter sa videre at hele playoffsystemet nå skal til vurdering. Blatter mener det står så mye spill og er ikke sikker på om en kamp skal avgjøre om du er inne eller ute av et verdensmesterskap.

LES OGSÅ:FIFA nekter Irland omkamp

Flere dommere?

FIFA vil på det samme styremøtet onsdag også se på muligheten for å ha ekstra dommerassistenter under VM-sluttspillet neste sommer.

VG Nett-leserne diskuterer ulike straffer for Henry:
Se forslagene her!

FIFA-president Sepp Blatter sa mandag at Thierry Henrys hands som avgjorde VM-kvalifiseringskampen mellom Frankrike og Irland, viste at dommeren trenger mer hjelp på banen for å oppdage slike spesielle situasjoner.

LES OGSÅ:Henry: Ja, det var hands!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball