Hovedinnhold

Mexico og Uruguay vil unngå Maradona

Jakten på gruppeseier kan også redde Frankrike

SATSER PÅ SEIER: Diego Forlan og Uruguay greier seg med uavgjort, men vil gjerne slå Mexico for å unngå Argentina i sluttspillet. Foto: AFP
SATSER PÅ SEIER: Diego Forlan og Uruguay greier seg med uavgjort, men vil gjerne slå Mexico for å unngå Argentina i sluttspillet. Foto: AFP
Toeren i gruppe A må trolig ut mot Diego Maradonas Argentina. Det legger press på Mexico foran gruppefinalen mot Uruguay.

Denne saken handler om:

Kun målforskjell skiller Uruguay og Mexico. Eneste mulighet for mexicanerne til å vinne gruppen er ved å slå Diego Forlan & Co.

- Jeg håper vi kan påtvinge vår stil på Uruguay, sier landslagssjef Javier Aguirre.

Begge lagene har sin styrke offensivt. Dermed ligger ting til rette for en hyggelig fotballfest, selv om lagene vet at uavgjort sender begge til utslagsrundene.

- Dere vil få se god fotball, akkurat det vi har manglet i de fleste VM-kampene så langt. Det har vært mye gjerrig fotball, sier Mexico-backen Ricardo Osorio.

Mexico har bare tapt 3 av 17 kamper mot Uruguay, men stiller redusert. Angriperen Carlos Vela er skadd, mens forsvarsspilleren Efrain Juarez soner for to gule kort.

(saken fortsetter under bildet)

FRYKTET MOTSTANDER: Diego Maradona og Argentina. Foto: AFP
FRYKTET MOTSTANDER: Diego Maradona og Argentina. Foto: AFP

Uruguay tar ingen sjanser og starter med sitt beste lag.

- Vi kjenner godt til styrkene i mexicansk fotball. De har raske og tekniske spillere. Det må vi ikke glemme, for da kan vi bli overrasket, sier Uruguay-trener Oscar Tabarez.

Midtbanespilleren Diego Perez ser for seg en tøff kamp.

- Før VM så jeg på Mexico som vår tøffeste utfordring i gruppen, sier Perez.

Sør-Afrika og Frankrike er de to andre lagene i gruppen. Et Frankrike i full oppløsning er avhengig av vinner i møtet mellom Uruguay og Mexico for å kunne ta seg til cupspillet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball