Hovedinnhold

Her er en spiller som elsker vuvuzelaen

Crouch: - Til og med pappa har en

ENGLANDS HØYESTE: Peter Crouc i aksjon under lørdagens 1-1-kamp mot USA. Foto: EPA
ENGLANDS HØYESTE: Peter Crouc i aksjon under lørdagens 1-1-kamp mot USA. Foto: EPA
(VG Nett) Flere av fotballstjernene i VM har kritisert den mye omtalte vuvuzelaen, men Englands Peter Crouch røper at han elsker instrumentet.

Denne saken handler om:

- Jeg synes det er helt fantastisk, sier Crouch i et intervju med thefa.com.

Protokoll: Si din mening om vuvuzelaen

Den 2,01 meter høye engelske spissen mener instrumentet skaper en fantastisk atmosfære under VM-kampene.

- Til og med pappa har en. Her om dagen fløy han rundt med den til klokken ett på natten etter kamp, forteller Crouch.

PS! Crouch er ikke den eneste som har latt sin elsk på vuvuzelaen. Nederst i artikkelen kan du høre en hyllestsang fra en engelsk fotballsupporter.

- Det er noe annet enn vi er vant til fra engelsk fotball, men den er veldig populær her nede, fortsetter mannen som er den høyeste spilleren som har spilt på det engelske landslaget noensinne.

VIDEO: Se et lengre intervju med Crouch på FATV

Etter utallige klager fra tv-seere verden over har selskapet som produserer TV-bildene fra mesterskapet bestemt seg for å dempe vuvuzela-lydene fra tribunene. Selskapet har doblet styrken på lydfilteret slik at den intense summingen fra tusenvis av plasttrompeter skal bli mindre påfallende. Men samtidig reduseres også lyden av sang og rop fra publikum.

Den britiske statskanalen BBC har blitt ringt ned av tv-seere som har klaget på tribunelyden fra Sør-Afrika. De vurderer å gi seerne muligheten til helt å fjerne tribunelyden når de ser VM-kamper.

- Vi vurderer det og vil treffe en avgjørelse i løpet av de nærmeste dagene, sa en talskvinne for tv-kanalen tirsdag.

Kjetil Siem er administrerende direktlør i den sør-afrikanske toppfotballserien og har hatt en sentral rolle i forberedelsene til det første verdensmesterskapet på afrikansk jord.

I går stilte han opp til et nettmøte med VG Netts lesere. Veldig mange av spørsmålene i intervjuet dreide seg om det omtalte afrikanske plastinstrumentet.

- Enormt mye oppmerksomheten hittils i mesterskapet har vært egnet til vuvuzelaen. Er du redd for at Sør-Afrika`s VM vil få en negativ bi-smak etter dette? spurte en leser

- Det kommer an på øyet som ser. Vuvuzelaen har jo en imponerende irriterende effekt, men samtidig har den en utrolig kulturell historisk betydning. For oss som bor her er det fantastisk å se at den har blitt et symbol som er gått fra å være forhatt av de hvite, til nå å bli noe hele nasjonen bruker og morer seg over. Jeg mener de som ser på TV og ikke liker det, kanskje kan skru ned lyden litt. Det er jo uvant, men jeg klarer meg godt på kamp med dette, svarte Siem.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball