Hovedinnhold

Ghana rotet bort gyllen mulighet

0-1: Brett Holman scorer på Richard Kingson. Foto: AP
0-1: Brett Holman scorer på Richard Kingson. Foto: AP
(Ghana - Australia 1-1) Til tross for å ha spilt en hel time med én mann mer, klarte Ghana bare 1-1 mot Australia.

Denne saken handler om:

VG LIVE:Vi fulgte kampen direkte!

Ghana virker «vaksinerte» mot å score i vanlig spill. I den første kampen, mot Serbia, kom seiersmålet på straffespark etter hands. Scoringen mot Australia kom akkurat på samme måte. Harry Kewell stoppet et skudd med armen, den italienske dommer Rosetti dømte både straffe og rødt kort og Asamoah Gyan utlignet til 1-1 i det 25 minutt.

Australia hadde nemlig tatt ledelsen tidlig etter en keepertabbe fra Richard Kingson. Han måtte gi retur etter at et frispark spratt i bakken rett foran ham og Brett Holman banket inn kampens første mål.

Resten av kampen inneholdt lange perioder med ganske svakt spill. Ghana klarte ikke å utnytte sitt spillermessige overtak og mot slutten av kampen var faktisk Australia helt på høyde med, og tidvis også bedre enn motstanderen til tross for at de hadde én spiller mindre.

Likevel var trener Milovan Rajevac fornøyd.

- Dette resultatet er ganske godt. Selv om vi hadde vunnet, ville vi trengt ett poeng mot Tyskland, sier han ifølge BBC.

Serbisk jubel

1-1 er det trolig Serbia som jubler mest for. De fulgte opp tapet for Ghana i åpningskampen med å slå Tyskland fredag og nå har de alle muligheter til å gå videre når de møter et svekket Australia i den siste kampen. Både Harry Kewell og Craig Moore (fikk sitt andre gule i VM) mister den kampen.

Ghana kan komme til å måtte spille sin kamp mot Tyskland uten Fulhams John Paintsil. Han ble båret blodig av banen etter å ha skallet med Josh Kennedy i sluttminuttene av Ghanas kamp mot Australia.

- Jeg vet ikke om han kan spille mot Tyskland, sa landslagssjef Milovan Rajevac, ifølge NTB.

Om Paintsil ble slått så ør at han ikke visste hva han het, så er han ikke den eneste. I England omtales han som Pantsil etter at det ble skrevet feil i papirene da han i sin tid kom til West Ham. Det står på drakten hans i Fulham, og sto også på drakten hans lørdag, selv om han gjentatte ganger har presisert at han heter Paintsil.

I åpningskampen mot Serbia sto det Panstil på ryggen hans. Så langt i VM har han altså hatt to versjoner av navnet på ryggen, begge feil.

Og får de det riktig til siste gruppekamp, så er det altså ikke sikkert Paintsil kan spille.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball