Hovedinnhold

Domenech: - Jeg ga Anelka sjansen til å si unnskyld

- PÅ KOLLISJONSKURS: Frankrikes Nicolas Anelka (til høyre) skal ha skjelt ut landslagssjef Raymond Domenech i meget nedsettende ordelag. Foto: AFP
- PÅ KOLLISJONSKURS: Frankrikes Nicolas Anelka (til høyre) skal ha skjelt ut landslagssjef Raymond Domenech i meget nedsettende ordelag. Foto: AFP
(VG Nett) Nicolas Anelka skal ha nektet å beklage sin oppførsel overfor Frankrike-trener Raymond Domenech. Derfor ble han sendt hjem i skam.

Denne saken handler om:

Spill VM Manager


  • Konkurrer om fete premier, heder og ære under sommerens fotball-VM.
  • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
  • Konkurrer mot tusenvis av andre managere.
  • Lag ditt drømmelag her!


Skandalen i Frankrikes garderobe i pausen under kampen mot Mexico endte med at stjernespissen Anelka ble sendt hjem fra VM, selv om det franske laget fortsatt kan gå videre i VM med seier i siste gruppespillskamp. Han kunne imidlertid ha blitt benådet, dersom han hadde lagt seg flat overfor trener Domenech.

Det gjorde han imidlertid ikke, ifølge treneren selv.

- Jeg ga ham sjansen til å komme og si unnskyld, men det ville han ikke. Derfor ble beslutningen stående, sier Domenech ifølge nyhetsbyrået AP.

Diskuter saken her!

«Dra til helvete, din skitne horesønn» skal Anelka ha sagt til Domenech i pausen av kampen mot Mexico, der Frankrike tapte 0-2. Kommentaren har blitt slaktet av det franske fotballforbundet.

Selv om han har sendt Anelka hjem, forsvarer Domenech langt på vei at spissen reagerte kraftig i garderoben etter å ha fått direktiver fra sin sjef.

- Folk fatter ikke hvilket press vi er under. Vi er i garderoben, treneren sier noe til en spiller som allerede er under press, og han reagerer med sinne og sterke ord, sier Domenech.

Han påstår at det ikke var snakk om noen krangel.

- Han reagerte ikke på den mest passende måte, men han var bare en fyr som satt i hjørnet sitt og mumlet for seg selv - det ville ikke blitt en sak om det hadde blitt værende der.

Det er med andre ord det faktum at den krenkende kommentaren har nådd avisforsidene som gjør at saken har fått enorme dimensjoner for et allerede meget presset fransk lag, ifølge Domenech.

- Det indre livet i troppen blir eksponert. Avgjørelsen om å ekskludere ham bunner ikke ut i et personlig problem mellom trener og spiller, men et problem for forbundet og det franske lagets image, sier treneren.

- Ikke mine ord

Anelka selv innrømmet i går at han hadde en opphetet diskusjon med Domenech i garderoben.

- Men det skjedde under garderobens hellighet, mellom treneren og meg. Det skulle aldri ha kommet ut.

- Jeg insisterer på at ordene som har kommet ut, ikke er mine ord, sa han, uten å ville forklare hva han faktisk sa.

Ribery: - Vi spiller ikke fotball

Frankrike må vinne sin siste kamp, mot vertsnasjon Sør-Afrika på tirsdag, for å ha mulighet til å avansere i VM. Stjernespilleren Franck Ribery, som selv ikke er helt ukjent med å havne i trøbbel, innrømmer at det er krise i laget nå.

- Frankrike lider. Jeg lider. Hele verden gjør narr av oss nå, og jeg er dypt skuffet over at vi ikke spiller fotball lenger.

- Å spille på landslaget er en barndomsdrøm og en ære, og etter EM i 2008 har jeg lidd, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball