Hovedinnhold

- Det franske laget nektet å trene

TREKKER SEG: Teamsjef Jean-Louis Valentin sier han har trukket seg fra jobben fordi han skammer seg over det franske landslaget. Foto: AFP
TREKKER SEG: Teamsjef Jean-Louis Valentin sier han har trukket seg fra jobben fordi han skammer seg over det franske landslaget. Foto: AFP
(VG Nett) Det franske landslaget er i full oppløsning. I dag forlot spillerne banen midt under trening.

Denne saken handler om:

Problemene vil ingen ende ta for Frankrike. Misnøyen med Raymond Domenech var stor før VM og etter at Nicolas Anelka i går ble vist bort fra troppen etter å ha angivelig ha skjelt ut treneren og nektet å beklage seg i etterkant, har det hele eskalert ytterligere.

Ifølge AP sier den franske teamsjefen Jean-Louis Valentin at han «skammer seg» over laget etter at spillerne nektet å trene etter krangling på treningsfeltet.

- De vil ikke trene, det er en skandale. Det er en skandale for det franske folk, for ungdommene som hadde kommet for å se laget trene. Jeg sier opp, jeg forlater (Det franske fotball-) forbundet. Jeg har ikke noe mer og gjøre her, jeg drar hjem til Paris, sa Valentin ifølge Reuters.

Diskutér saken her!

I forkant av dagens trening havnet den fysiske treneren Robert Duverne i krangel med lagkaptein Patrice Evra. Domenech måtte inn for å skille de to og da Duverne forlot banen kastet akkrediteringen sin. Spillerne fulgte opp med å avslutte treningen og sette seg i bussen.

VIDEO:Se krangelen her (ekstern lenke)!

- Det franske fotballforbundet prøvde på ikke noe tidspunkt å beskytte spillergruppen. De tok en beslutning utelukkende basert på opplysninger i media. Som en konsekvens, og for å vise vår motstand mot avgjørelsen, har alle spillerne besluttet å ikke delta på dagens trening, sier spillerne i en uttalelse Domenech leste opp etter

Det har det siste døgnet gått rykter om at Nicolas Anelka vil trekke seg fra landslaget på permanent basis etter hjemsendelsen. Evra reagerer på at uttalelsene fra Anelka til Domenech har lekket ut i media og sier det er forræder i troppen. Valentin benekter at han er denne forræderen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball