Hovedinnhold

Lindegaard fortsatt bitter etter VM-vraking:

- Det er grusomt å ikke være med i VM

- JEG BURDE VÆRT MED: Aalesund-keeper Anders Lindegaard er fortsatt skuffet over at han ikke kom med i Danmarks VM-tropp. Foto: AFP / Reuters / Scanpix
- JEG BURDE VÆRT MED: Aalesund-keeper Anders Lindegaard er fortsatt skuffet over at han ikke kom med i Danmarks VM-tropp. Foto: AFP / Reuters / Scanpix
(VG Nett) Aalesunds solide danske sisteskanse, Anders Lindegaard, tror Danmark vinner kveldens skjebnekamp. Men selv klarer han ikke komme over skuffelsen over å ha blitt vraket til fotballfesten.

Denne saken handler om:

Spill VM Manager


  • Konkurrer om fete premier, heder og ære under sommerens fotball-VM.
  • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
  • Konkurrer mot tusenvis av andre managere.
  • Lag ditt drømmelag her!


VG LIVE: Følg Kamerun - Danmark fra kl. 20.30!

Han kunne vært i VM, men når VG Nett snakker med Lindegaard sitter han på Bergen Lufthavn Flesland og kjeder seg. Et fly hjem til Aalesund er flere timer forsinket - og han får neppe sett kveldens skjebnekamp mellom Danmark og Kamerun i VM på TV.

- Det går fint, jeg skal i et bursdagsselskap uansett, forteller 26-åringen.

- Kall meg gjerne naiv og dum

Bunnsolid spill for Aalesund gjorde ham aktuell for en plass i VM-troppen til Danmark, og selv sa han til VG Nett i slutten av april at han fortjente en plass.

Det fikk han ikke.

- Er det bittert å sitte hjemme når Danmark spiller VM?

- Ja, det er det. Jeg tenker mye på det, og det irriterer meg grusomt. Folk må gjerne kalle meg naiv og dum, men det irriterer meg grusomt, sier han og legger til:

- Jeg skulle gjerne droppet ferien min for å være med i Sør-Afrika.

Både Danmark og Kamerun tapte sine første kamper, mot henholdsvis Nederland og Japan. Derfor blir kveldens kamp svært avgjørende.

Les også: Danske gliste bredt etter selvmålet

- Ingen fornorsking

NØKKELMANN: Kameruns superspiss Samuel Eto`o. Foto: AP
NØKKELMANN: Kameruns superspiss Samuel Eto`o. Foto: AP

- Det er en «knald eller fald-kamp» for begge lag. Begge har kniven på strupen, fordi begge lag trenger seier. Alt står på spill, sier Lindegaard til VG Nett.

- Hvordan ser du for deg kampen?

- Jeg tror Danmark vil spille ekstremt resultatorientert, og tviler på at det blir en veldig severdig kamp. Men det viktigste er jo å gå videre, ikke hvor «pent» man spiller.

- Har Danmark blitt litt «norske»?

- Nei, det er fortsatt de hollandske verdiene som gjelder, med 4-3-3 og innlegg fra kant. Ikke den klassiske norske langpasningen.

Alarmerende måltørke

SLITER: Nicklas Bendtner har slitt med skade og form, og Danmark har ikke scoret på tre kamper. Foto: AFP
SLITER: Nicklas Bendtner har slitt med skade og form, og Danmark har ikke scoret på tre kamper. Foto: AFP

Den «ekstreme» resultatfokuseringen som Lindegaard nevner, gjorde at Danmark vant sin meget sterke kvalikgruppe, foran lag som Portugal, Sverige og Ungarn. De slapp bare inn fem mål på ti kamper.

De tre siste kampene har imidlertid danskene gått målløse av banen, og spissene Nicklas Bendtner og John Dahl Tomassen sliter med skader. Begge starter imidlertid i kveld, ifølge danske Ekstrabladet.

- Det er helt klart alarmerende at man ikke har scoret på tre kamper. Danmark er for øyeblikket sterkere defensivt enn offensivt, og har en keeper (Thomas Sørensen) og en stopper (Daniel Agger) som holder verdensklasse.

Tror Danmark vinner

Forut for mesterskapet har ikke danske presse og ekspertise hatt veldig stor tro på Morten Olsens mannskap. Dette mener Lindegaard har gjort at spillerne spiller med langt mindre press på seg enn vanlig.

- Det kan hjelpe laget til å spille mer fritt og langt mindre nervøst. Mange eksperter har ment de vil floppe totalt, så får tiden vise om de får rett.

- Vinner Danmark i kveld?

- Ja, jeg har troen. Det blir vanskelig og en veldig åpen kamp, men klarer de å demme opp for Samuel Eto`os store hurtighet kan mye være gjort. Da tror jeg de kan vinne.

Han får støtte i sin analyse av Viasat-ekspert Vidar Davidsen, som sammen med Roar Stokke skal kommentere kveldens kamp på Viasat4.

TROR PÅ DANMARK: Viasat-ekspert Vidar Davidsen. Foto: Scanpix
TROR PÅ DANMARK: Viasat-ekspert Vidar Davidsen. Foto: Scanpix


- Danskene kommer ikke langt

Også han håper, og tror, på dansk seier.

- En 1-0-seier til våre skandinaviske venner kan være sannsynlig, men jeg tviler på at det blir noe fyrverkeri av en kamp i kveld.

- Får danskene det første målet, kan de ri på det. Men dette danske laget går ikke langt, de er ikke i nærheten av å ha den kvaliteten de hadde på 90-tallet, sier han til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball