Hovedinnhold

Derfor gikk danske-Olsen forbannet av banen etter seier

KASTET LUA: Her går Danmarks landslagssjef Morten Olsen av banen etter seieren mot Kamerun. Foto: AP
KASTET LUA: Her går Danmarks landslagssjef Morten Olsen av banen etter seieren mot Kamerun. Foto: AP
(VG Nett) (Kamerun-Danmark 1-2) Nicklas Bendtner og Dennis Rommedahl reddet Danmarks håp om avansement, men landslagssjefen var langt fra fornøyd.

Denne saken handler om:


- De banale feilene må fjernes før neste kamp, tordnet han etter kampen, ifølge Ekstrabladet.

Da hadde han tidligere forlatt banen der Danmark slo Kamerun og tok sine tre første VM-poeng i sinne. Bildene etter kampen viser at han kaster fra seg en rød lue i irritasjon.

Han sikter selvsagt til det faktum at Kamerun slapp til drøssevis med store målsjanser, og at udyktighet i avslutningsøyeblikket i tillegg til strålende keeperspill av Thomas Sørensen reddet Danmark.

- Det var unødvendige feil, og det kan ikke skje i en slik turnering, sier han med klar adresse til Martin Jørgensen og Christian Poulsen.

Førstnenvte ble byttet ut i pausen, mens Poulsen var mannen som forærte Kamerun sjansen til en drømmestart. Den sjansen tok Samuel Eto`o vare på.

Arsenal-spiss Nicklas Bendtner er den som skal skyte Danmark videre fra gruppe E, og han har heller ikke lagt skjul på sine ambisjoner. Etter å ha gått målløs av banen i åpningskampen mot Nederland (2-0-tap), løsnet det mot Kamerun med både scoring og målgivende pasning.

Artikkelen fortsetter under bildet!

1-1: Nicklas Bendtner strekker frem foten og setter inn 1-1 forbi keeper Souleymanou Hamidou. Sébastien Bassong kan ikke forhindre utligning. Foto: AP
1-1: Nicklas Bendtner strekker frem foten og setter inn 1-1 forbi keeper Souleymanou Hamidou. Sébastien Bassong kan ikke forhindre utligning. Foto: AP


VG LIVE:Vi fulgte kampen direkte!

Kampen åpnet som nevnt på verst tenkelig vis for Danmark da Samuel Eto'o scoret etter bare ti minutters spill. Inter-spissen måtte spille på høyrekanten mot Japan, men når han nå fikk sjansen der hvor han er aller best, ble det farlig med en gang. Vanligvis så solide Christian Poulsen skulle spille ballen til Simon Kjær, men Emana snappet den og spilte til Eto'o, som dunket ballen i mål.

VGD:Blir moro med Japan-Danmark.

Bendtner utligning kom i det 33. minutt og startet med en langpasning Drillo ville elsket. Simon Kjær fant Rommedahl på full fart ned høyrekanten og kantspilleren slo ballen inn foran mål. Der kastet Bendtner seg frem og sørget for mesterskapets første danske mål.

Begge lag hadde gode muligheter til å gå til pause med ledelse, men 1-1 sto seg til hvilen.

Et kvarter etter pause var det tid for Danmarks andre mål og denne gangen var det Bendtner som spilte fri Rommedahl. Kantspilleren skar innover og satte ballen i det borte hjørnet - en flott scoring.

Blogg:Diskutér gruppe E!

Danmark har aldri vunnet en VM-kamp hvor de har ligget under, og det var på ingen måte gitt at dette skulle ende 2-1. Begge lagene hadde store sjanser til å score den siste halvtimen, men det endte med tre livsviktige poeng for Danmark.

- Vi får en dårlig start, men i løpet av førsteomgangen begynner vi å spille mer ball og skaper en del sjanser. Og jeg må få gi ros til forsvaret, som holder unna mot slutten, sier Rommedahl.

- Det er bare poengene som teller, ikke spillet, så jeg er mer fornøyd enn misfornøyd, sier Bendtner, som roser sin målscorerkollega.

- Han er en morsom spiller. I våre to VM-kamper har han vært lagets beste spiller.

Nå venter Japan i siste kamp. Begge lag har tre poeng før den kampen og ettersom Japan har 1-1 i målforskjell og Danmark 2-3, må Danmark vinne den kampen for å gå videre. Med uavgjort vil Japan ta andreplassen bak Nederland, som står med seks poeng og allerede er klare for neste runde. Kamerun står uten poeng etter to kamper og har bare æren å spille for mot Nederland.

Danskene får en ekstra tøff oppgave i og med at den meget gode stopperen Simon Kjær soner karantene etter gult kort i de to første kampene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball