Hovedinnhold

Capello slår ned John Terrys «opprørsforsøk»

I SKUDDLINJEN: John Terry ga ut innside-informasjon fra et spillermøte til pressen søndag. Det skal ikke ha falt i god jord i resten av troppen. Foto: AP
I SKUDDLINJEN: John Terry ga ut innside-informasjon fra et spillermøte til pressen søndag. Det skal ikke ha falt i god jord i resten av troppen. Foto: AP
(VG Nett) John Terry skal stå igjen som taperen i en gryende maktkamp som har utspilt seg i den engelske landslagstroppen Både medspillere og Fabio Capello er misfornøyd med eks-kapteinens utbrudd.

Denne saken handler om:

Det var etter en samling med åtte av lagkameratene søndag over en øl, at Terry følte at spillerne måtte si fra til manager Capello om sin misnøye med VM-starten, skriver flere engelske medier i dag.

Den tidligere landslagskapteinen fortalte også et samlet pressekorps om møtet. Det skal medspillerne imidlertid ikke ha likt.

- Spillerne kan si hva de føler

I kjølvannet av skandalekampen mot Algerie og diskusjonene i ettertid har manager Fabio Capello gitt klar besjed om hvem som er sjefen, skriver The Guardian.

Ingen spillere er i posisjon til å utfordre hans autoritet, selv om Terry sa følgende til pressen søndag:

- Spillerne kan si hva de føler til manageren, uansett om det vil opprøre ham. Om vi ikke kan være ærlige med hverandre, så er det ikke noe poeng å være her i det hele tatt, sa Terry.

SNAKKET HAN FOR MYE?: John Terry på pressekonferansen i Rustenburg søndag. Foto: AFP
SNAKKET HAN FOR MYE?: John Terry på pressekonferansen i Rustenburg søndag. Foto: AFP

Han bekreftet at deler av spillergruppen hadde snakket sammen og luftet ting de var uenige i. Spillerne var frustrerte, men samtidig mener de nå at uttalelsene fra John Terry var for mye å dele med omverdenen.

Eks-kapteinen mente åpenbart at han hadde mandatet til å snakke på vegne av spillerne.

- Vi skylder oss selv og hele nasjonen at vi skal finne ut av dette. Jeg har alltid stått opp og snakket med managerne jeg har hatt. Vi må kunne diskutere ting, sa John Terry, som likevel skal ha blitt overtalt til ikke å ta ordet da spillerne møtte Capello søndag kveld.

Det var Capello som hadde ordet hele tiden og demonstrerte at han ikke vil bukke under for spillermakt.

Daily Mirror skriver at det foruten Terry var følgende åtte spillere til stede rundt bordet med hver sin øl: Frank Lampard, Wayne Rooney, Aaron Lennon, David James, Peter Crouch, Glen Johnson, Jamie Carragher og Steven Gerrard.

Full støtte fra forbundet

Men til tross for at Capello tydelig slår fast sin makt, har han også bestemt seg for å gjøre noen endringer. Tidligere i mesterskapet har han fått kritikk for å skape usikkerhet fordi han har offentliggjort laget for spillerne sent opp mot kampstart.

Ifølge Sky Sports sine kilder, så kommer spillerne til å få vite laget tidligere enn de to timene før kamp som har vært vanlig til nå i det skuffende verdensmesterskapet for Englands del.

Capello har til tross for to dårlige kamper til nå i VM, full støtte fra det engelske fotballforbundet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball