Hovedinnhold

Anelka: - Ikke mine ord

PÅ TRYKK: Nicolas Anelka hevder sitatet L'Equipe trykte i dag, ikke er hans. Foto: AFP
PÅ TRYKK: Nicolas Anelka hevder sitatet L'Equipe trykte i dag, ikke er hans. Foto: AFP
Et fransk stjernegalleri på vei ut av VM i skam ble ytterligere svekket lørdag. Nicolas Anelkas utskjelling av treneren gjør at han sendes hjem.

Denne saken handler om:

Anelka var blant de blekeste på banen i første omgang av 0-2-tapet for Mexico. Da treneren truet med å bytte ham ut i pausen, svartnet det for Anelka.

- Dra til helvete, din horesønn, sa Anelka til trener Raymond Domenech, ifølge L'Equipe, som poengterer at dette er noe av det groveste avisen noensinne har trykket.

- OK. Du blir byttet ut, var svaret fra Domenech. Og nå er Anelka i tillegg kastet ut av VM-troppen.

- Jeg hadde helt klart en opphetet diskusjon med treneren, men det skjedde under garderobens hellighet, mellom treneren og meg. Det skulle aldri ha kommet ut, sier Anelka.

- Jeg insisterer på at ordene som har kommet ut, ikke er mine ord, sier han, uten å ville forklare hva han faktisk sa.

- Kunne ikke gjøre annet

I Frankrikes fotballforbund er man klare på at uttalelsene var av en slik art at Anelka ikke kan fortsette i VM.

- Det er selvfølgelig ofte forskjellige meninger når det gjelder taktikk og disponeringer, men det fortjener vennligere språk. Vi kunne ikke gjøre noe annet, sier visepresident Noël Le Graët til RTL.

Han er svært overrasket over hendelsen. For selv om Anelka er kjent for en mann med temperament, har Domenech og Anelka klikket sjeldent godt tidligere.

- Jeg kan ikke forstå det, for hvis det er en som har forsvart Anelka, så er det Domenech. Han har brukt Anelka de siste to årene, sier visepresidenten.

Tynn teori

Frankrike tapte 0-2 for Mexico i den andre gruppespillkampen i VM-sluttspillet i Sør-Afrika, og bare teorien kan sende VM-vinnerne fra 1998 videre i mesterskapet.

Blogg:Avtalt spill i siste kamp?

Anelka var blant banens dårligste i kampen mot Mexico, men da han fikk instrukser om hvordan han kunne forbedre seg, gikk spissen i vranglås.

- Jeg vet ikke hvem som har spredt dette, men det var ingen spiller. Jeg har ikke hatt noe mål om å ødelegge roen i laget, som er en institusjon jeg respekterer, sier Anelka.

- En forræder

Lagkaptein Patrice Evra mener problemet ikke er Anelka.

- Problemet vårt er ikke Anelka, det er forræderen vi har blant oss. Det er han som burde sendes hjem. Bare vi spillere og støtteapparatet vet hva som foregikk i garderoben, sa Evra lørdag.

Anelka ble sparket ut av VM-troppen og hjemsendt da han nektet å be offentlig om unnskyldning for å ha avvist instruksjoner fra Domenech ved å skjelle ham ut på det groveste i pausen i 0-2-tapet mot Mexico torsdag.

Avisen L'Equipe fortalte lørdag om hendelsen, med henvisning til en ikke navngitt kilde. Det er denne kilden Evra vil avsløre.

Han sier at han har sine tanker om hvem kilden er.

- Sikkert er det at det er en person som vil landslaget ille, sa han.

Evra sier at ordene Anelka brukte overfor Domenech ikke er helt korrekt gjengitt.

- Det var ikke nøyaktig de ordene, sa han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball