Hovedinnhold

Fotball-Europas gjeld: 60 milliarder

Det er dyr butikk å drive profesjonell fotball.


Europeiske klubber skylder til sammen mer enn 60 milliarder kroner.

Ifølge det tyske fotballmagasinet Kicker har italienske klubber alene en gjeld på om lag 17 milliarder kroner. Der står Lazio for godt over 2 milliarder, tett fulgt av Inter, Milan og John Carews Roma. Til sammen skylder de fire over 9 milliarder kroner.

- Systemet er råttent, sier Adriano Galliani, sjefen for den italienske fotballigaen, mens Italias fotballpresident Franco Carraro mener at de kommende månedene kan bli utslagsgivende for italiensk fotball.

- Enten endrer klubbene strategi og forbedrer sin økonomi radikalt, ellers er det for sent.

Også spanske 1. og 2. divisjonsklubber har fet gjeld, omtrent tilsvarende den i Italia. Barcelona topper med nesten 2 milliarder, etterfulgt av Valencia som har det halve.

I tysk Bundesliga er den samlede gjelden på 7,6 milliarder kroner. Bayern München-manager Uli Hoeness kaller utviklingen fatal, men er ikke overrasket.

- Klubbene må redusere lønningene. Det er vi tvunget til, sier han.

Den engelske fotballøkonomien er noenlunde sunn, men svarteper Leeds har minus i regnskapet på nærmere 1 milliard kroner. I Frankrike er ligaleder Monaco verst med en gjeld på over 400 millioner kroner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball