Hovedinnhold

Russlands midtbanejuvel sørget for drømmestart

DRØMMESTART: Alan Dzagoev sørget for at Russland fikk en drømmestart på årets EM. Foto: Afp
DRØMMESTART: Alan Dzagoev sørget for at Russland fikk en drømmestart på årets EM. Foto: Afp
(VG Nett) (Russland-Tsjekkia 4-1) Alan Dzagoev (21) forventes å være den neste store fotballeksporten fra Russland. Mot Tsjekkia viste han hvorfor.

Denne saken handler om:

EM i helgen

  • Lørdag 9.juni
    18:00 Nederland-Danmark - NRK
    20:45 Tyskland-Portugal - Canal9
  • Søndag 10.juni
    18:00 Spania-Italia - NRK
    20:45 Irland-Kroatia - TV2

Russland har av mange blitt spådd et stort EM i Polen og Ukraina, og russerne spilte opp til fest i sin åpningskamp mot Tsjekkia.

I en av hovedrollene var 21-åringen Alan Dzagoev fra CSKA Moskva. Han brukte kun 15 minutter på å vise fotball-Europa hvorfor han bør bli den neste fotballeksporten fra russisk fotball.

VG LIVE: Slik var kampen 

Konstantin Zyryanov slo inn fra høyre, Alexander Kerzhakov kjempet seg fri, men headingen traff stolpen. På returen var Dzagoev nådeløs og banket inn 1-0 bak Petr Cech.

Etter 79 minutter var 21-åringen frempå igjen. Midtbanespilleren banket ballen i mål bak Petr Cech, etter pasning fra innbytter Roman Pavlyuchenko.

- Dette var det første av seks hindere som må forseres for å vinne pokalen. Vi slet på 2-1, men stort spill av Roman Pavljutsjenko hjalp oss, og jeg vil takke ham for det, sa Dzagoev, som topper EMs scoringsliste etter første dag ifølge NTB.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TOMÅLSSCORER: Her banker Alan Dzagoev inn 3-1 i oppgjøret mot Tsjekkia. Foto: Afp
TOMÅLSSCORER: Her banker Alan Dzagoev inn 3-1 i oppgjøret mot Tsjekkia. Foto: Afp


Xavi-pasning

Etter 23 minutter viste Russland nok en gang hvorfor man bør passe seg for dem i årets mesterskap.

Andrei Arshavin viste frem pasningsfoten sin, og med Xavi-presisjon fant han Roman Shirokov. Midtbanespilleren vippet ballen iskaldt over Cech og Russland ledet 2-0 etter halvspilt første omgang.

- Vi var effektive og scoret to mål på de tre første sjansene våre. Vi forventet å vinne kampen, men ønsket også å gjøre det på en underholdende måte, sa Shirokov i et intervju sendt på Canal 9.

Russland fortsatte å presse, men Tsjekkia var heller ikke ufarlige. Likevel ble det ikke flere mål før pause.

Spenning i 19 minutter

I starten av den andre omgangen sørget Vaclav Pilar for ny spenning i kampen. Jaroslav Plasil spilte angriperen perfekt fri. Pilar gjorde ingen feil, rundet keeper og sørget for ny spenning i kampen.

Begge lag fortsatte å produsere sjanser, men det var russerne som var farligst frempå. Ikke minst Alexander Kerzhakov burde scoret både ett og to mål, men traff ikke mål.

BILDESPESIAL: EMs første dag i bilder 

Elleve minutter før slutt avgjorde Dzagoev kampen med sin 3-1-scoring. To minutter senere gjorde innbytter Pavlyuchenko mål. Han fintet seg fri, og banket ballen i mål.

- Det er alltid viktig å vinne den første kampen i turneringen. Det gir oss likevel ingen garanti for at vi går videre. Vi bød i perioder på god fotball, men vi har også noen feil å luke vekk, sa Russlands landslagssjef Dick Advocaat, ifølge NTB.

Dermed fastsatte Roman Pavlyuchenko sluttresultatet til 4-1, og sendte Russland til topps i gruppe A.
Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball