Hovedinnhold

Leppeleser avslører Löws meldinger fra EM-benken

** Odd-trener Fagermo: - Man må få frihet til å være seg selv

BANNKET ALLE: Joachim Löw og Tyskland tok tre seirer i gruppespillet, og er klare for kvartfinale mot Hellas. Da skal Löw forsøke å holde bannskapen på et minimum. Foto: Adam Davy, Pa Photos
BANNKET ALLE: Joachim Löw og Tyskland tok tre seirer i gruppespillet, og er klare for kvartfinale mot Hellas. Da skal Löw forsøke å holde bannskapen på et minimum. Foto: Adam Davy, Pa Photos
(VG Nett) Tyskland-trener Joachim Löw (52) lover å passe ordbruken, etter at han ble kjent med at en leppeleser legger ut alt han sier på nett.

Denne saken handler om:

Julia Probst (30) har vært døv hele livet, og vanligvis blogger hun om funksjonshemmede menneskers rettigheter og utfordringer.

Nå sitter hun foran TV-skjermen under EM, leser seg til hva spillere og trenere roper - og legger det ut på sin Twitter-konto, skriver NTB.

Etter å ha fått vite om dette, og at leppeleseren blant annet har videreformidlet noen av Tyskland-trenerens banneord fra sidelinjen, sier Löw følgende.

- Jeg har brukt noen ganske stygge ord, jeg må innrømme det. Jeg må nok passe på litt og prøve å bruke andre ord i framtiden.

- Glipper innimellom

ODD-TRENER: Dag-Eilev Fagermo etter 1-0-seieren mot Vålerenga i fjor. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix
ODD-TRENER: Dag-Eilev Fagermo etter 1-0-seieren mot Vålerenga i fjor. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix

Uten at VG Nett ønsker å insinuere noe som helst, valgte vi å høre hva Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo ville synes om at noen la ut alt han sa ved trenerbenken på internett.

- Det hadde ikke bare vært pent det, heller, det må jeg innrømme. Det er adrenalin og følelser som pumper gjennom deg. Jeg prøver å passe språklyden med tanke på både publikum og benken, men det glipper innimellom, sier Fagermo til VG Nett.

VG LIVE:  Følg Portugal - Tsjekkia (20.45), se direktesending og chat fra 19.45!

- Men det er da veldig merkelig at en leppeleser skal sitte og gjøre sånn. Men det er medier og kameraer overalt, og da blir det vel sånn, tilføyer han.

Frihet i eget område

Odd-treneren mener imidlertid at man må få ha frihet til å være seg selv innenfor sitt eget tekniske område.

- Det begynner å bli vanskelig å være topptrener hvis alt skal ut. Selv om man selvfølgelig skal oppføre seg, må man må lov til å være seg selv, sier Fagermo.

Det er langt fra å banne i kirka å si at Tyskland er gigantfavoritter mot Hellas i fredagens kvartfinale. Så gjenstår det å se om Löw klarer å mane guttene sine til kamp - uten at det skaper overskrifter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball