Hovedinnhold

Hele fotball-EM på fri-TV

** Canal Plus har solgt rettighetene til NRK og TV 2, og sender på egen frikanal
** Scheie til VG Nett: - Det betyr veldig mye for NRK

BLIR TILGJENGELIG: NRK har kjøpt rettigheter til ti kamper fra EM-sluttspillet i Polen og Ukraina til sommeren. Nylig hadde også TV 2 sikret seg rettigheter, slik at man ikke behøver noe abonnement for å følge med om det blir mer jubel for regjerende EM-mester Spania. Foto: Afp
BLIR TILGJENGELIG: NRK har kjøpt rettigheter til ti kamper fra EM-sluttspillet i Polen og Ukraina til sommeren. Nylig hadde også TV 2 sikret seg rettigheter, slik at man ikke behøver noe abonnement for å følge med om det blir mer jubel for regjerende EM-mester Spania. Foto: Afp
(VG Nett) Gladmelding til deg som vil se sommerens store mesterskap på TV. Alle kampene går på gratiskanaler.

Denne saken handler om:


Opprinnelig hadde Canal Plus rettighetene til mesterskapet. Tidligere ble det klart at de solgte en tredjedel av rettighetene til TV 2, og i dag annonserte NRK at de hadde kjøpt den andre tredjedelen av de 31 kampene.

Nå bekrefter sportssjef i Canal Plus, Kenneth Fredheim, overfor VG Nett at hele fotball-EM blir tilgjengelig på gratis-TV.

- De kampene som i utgangspunktet var tenkt til å sendes på vår betalingsplattform Canal Plus, kommer nå til å sendes på frikanalen Canal 9. Det betyr at hele EM går på fri-TV, sier Fredheim til VG Nett.

Fredheim mener Canal Plus hadde det lange løp i fokus da de valgte å selge to tredjedeler av rettighetene, og sende sine «egne» kamper på Canal 9.

- Ligaer er det som i det lange løp er mest lønnsomt og gunstig å sende på betal-TV. Dette var det eneste riktige og mest lønnsomme for oss, sier Fredheim.

- Stolte

For NRK blir det første EM-sluttspillet som vises på kanalen siden sluttspillet i 2000 i Nederland og Belgia, og de er naturligvis fornøyde med avtalen.

- Det er en mulighet vi har luktet på ganske lenge, og nå fikk vi en pris som vi kunne aksptere, sier sportsredaktør i NRK, Rune Haug ifølge kanalens egne nettsider.

- Vi er veldig glade for å ha fått i stand denne avtalen. Etter at NRK av økonomiske årsaker ble nødt til å selge sin del av fotball-VM i 2010, er vi stolte over igjen å kunne tilby publikum topp internasjonal fotball fra EM, fortsetter Haug.

Finalen sendes på TV 2.

Det betyr at du ikke trenger å betale mer enn vanlig for å nyte mesterparten av godbitene i sommerens EM-sluttspill.

- Betyr mye

GLEDER SEG: Endelig får Arne Scheie muligheten til å kommentere fotball-EM igjen. Sist gang NRK hadde rettighetene var i 2000. Foto: Scanpix
GLEDER SEG: Endelig får Arne Scheie muligheten til å kommentere fotball-EM igjen. Sist gang NRK hadde rettighetene var i 2000. Foto: Scanpix

Nyheten gleder også Arne Scheie, som er i Bischofshofen for å kommentere hopp når VG Nett ringer ham.

- Dette synes jeg er veldig hyggelig. Det betyr veldig mye for NRK som allmennkringkaster å sende det folk er opptatt av.

- Det er veldig moro å få kommentere EM-fotball. Dette er en stor dag for NRK. Det er viktig at de som allmennkringkaster kan sende litt av hvert, og at de er med på banen igjen i fotball i en verden hvor det blir dyrere og dyrere. Derfor er det hyggelig for folk at de kan få dette på en fri kanal.

NRK viser følgende kamper:
Nederland - Danmark (9. juni)
Spania - Italia (10. juni)
Danmark - Portugal (13. juni)
Italia - Kroatia (14. juni)
Hellas - Russland (16. juni)
Portugal - Nederland (17. juni)
Italia - Irland (18. juni)
+ 2 kvartfinaler i perioden 21. - 24. juni og 1 semifinale 27. eller 28. juni.

Disse kampene sendes på TV 2:
8. juni: Polen - Hellas (18.00)
10. juni: Irland - Kroatia (20.45)
11. juni: Ukraina - Sverige (20.45)
12. juni: Polen - Russland (20:45)
15. juni: Sverige - England (20:45)
17. juni: Danmark - Tyskland (20:45)
19. juni: England - Ukraina (20:45)
+ to kvartfinaler og en semifinale i juni, samt finalen.

Disse sendes på Canal 9:
8. juni Russland - Tsjekkia (20.45)
9. juni Tyskland - Portugal (20.45)
11. juni Frankrike - England (18.00)
12. juni Hellas - Tsjekkia (18.00)
13. juni Nederland - Tyskland (20.45)
14. juni: Spania - Irland (20.45)
15. juni: Ukraina - Frankrike (18.00)
16. juni: Tsjekkia - Polen (20.45)
18. juni: Kroatia - Spania (20.45)
19. juni: Sverige - Frankrike (20.45)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball