Hovedinnhold

Blatter tror på mållinjeteknologi i 2014-VM

TROR PÅ VIDEODØMMING: FIFA-sjef Sepp Blatter tror FIFA vil ha på plass et system i løpet av 2012 som kan fortelle oss om det var mål eller ikke. Foto: Ap
TROR PÅ VIDEODØMMING: FIFA-sjef Sepp Blatter tror FIFA vil ha på plass et system i løpet av 2012 som kan fortelle oss om det var mål eller ikke. Foto: Ap
FIFA-sjef Joseph Blatter åpner for mållinjeteknologi i internasjonal fotball. Han forventer at det blir å finne i VM i Brasil om tre år.

Denne saken handler om:

- Jeg tror vi vil ha et system på plass i løpet av 2012 som kan fortelle oss om det var mål eller ikke. Dette systemet vil så bli introdusert til 2014-VM, sa Blatter i et intervju med den franske TV-kanalen TF1.

Les også:  Blatter åpner for målteknologi

Tidligere har FIFA vært motvillig til å slippe moderne teknologi til for å hjelpe dommerne i målavgjørelser. Men etter at England fikk en scoring feilaktig annullert mot Tyskland i VM-sluttspillet i Sør-Afrika, ble temaet tatt opp på nytt.

- For å unngå det England har kalt en opplagt urettferdighet, måtte diskusjonen gjenopptas. Og det er det vi gjorde, sa Blatter.

VG Nett-leser:
Vil ikke fungere uten å ødelegge sporten.
Diskuter videodømming her!

Stadig flere spillere, dommere og assistenter ber om mållinjeteknologi i fotballen. De ønsker avgjørelse på om ballen har krysset linjen ved hjelp av videobevis eller en chip i ballen.

- Vi har testet ut 17 forskjellige teknologier som forteller om ballen er i mål eller ikke, fire-fem av dem vil det internasjonale styret se nærmere på, sa Blatter i et intervju med CNN, i januar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball