Hovedinnhold

Andrine støttet seg på Ada etter vrakingen

<p>SØSTRENE: Ada Hegerberg (t.h.) og Andrine Hegerberg på treningen i Apeldoorn mandag.</p>

SØSTRENE: Ada Hegerberg (t.h.) og Andrine Hegerberg på treningen i Apeldoorn mandag.

Foto: Berit Roald, NTB scanpix
APELDOORN (VG) Andrine Hegerberg (24) innrømmer at det er godt å ha søsteren Ada som romkamerat etter vrakingen i åpningskampen.

Denne saken handler om:

Birmingham-proffen spilte de fleste kampene i oppkjøringen til EM, men ble vraket til åpningskampen. Fortsatt har ikke Andrine Hegerberg fått noen god forklaring på vrakingen av sjefen sjøl, landslagssjef Martin Sjögren.

– Hva han har tenkt må jeg få snakket med ham om. Vi fikk bare en kjapp prat til frokosten, sier 24-åringen til VG.

Hun trodde hun var i startelleveren til EM-premieren mot Nederland, som Norge tapte 1-0, men Andrine Hegerberg ble sittende på benken gjennom 90 minutter.

Sett denne? Sjögren tar grep til Belgia-kampen

– Jeg så ikke den komme, det skal jeg innrømme. Det var tungt, men samtidig er vi en hel tropp her, og det er nå bare 11 spillere som kan starte. Da jeg fikk beskjed om at jeg ikke skulle starte var det bare å nullstille og støtte opp om de som skulle i aksjon.

Skuffelsen vil hun ikke snakke så mye om.

– Jeg trenger ikke å snakke om hvor skuffet jeg er. Vi er her som lag for å komme oss gjennom gruppespillet og da preger det ikke bare meg og mine sjanser, men også lagets. Det er laget som skal komme seg langt i dette mesterskapet, sier Hegerberg og innrømmer at det hjelper på å dele rom med søsteren.

– Backer hverandre

– Vi er romkamerater og snakker en god del. Vi prøver å backe opp hverandre - som vi gjør med de andre. Så er vi selvsagt søstre og gode venner som vet hva den andre trenger. Vi stiller opp for hverandre. Det er alltid greit å ha Ada som romkamerat.

<p>SMILET VAR TILBAKE: Andrine Hegerberg hadde det mye moro på treningsfeltet dagen etter Nederland-tapet.</p>

SMILET VAR TILBAKE: Andrine Hegerberg hadde det mye moro på treningsfeltet dagen etter Nederland-tapet.

Foto: Jostein Magnussen, VG

24-åringen vurderer å forlate Birmingham og har flere klubber som følger henne tett. De mest aktuelle skal være søsterens klubb Lyon samt Manchester City.

– Det er mange klubber som er uaktuelle, så har jeg to klubber som er veldig aktuelle i mine øyne. Uansett hva som skjer så er jeg fornøyd med situasjonen min. Det kan hende jeg fullfører kontrakten min med Birmingham, som løper ut desember.

Motivert av interessen

– Du får jo ikke vist deg frem hvis du blir sittende på benken her i EM?
– Interessen var jo der før EM startet. Klubbene har sett meg tidligere, men får jeg sjansen vil jeg utnytte den så godt som mulig. Jeg prøver å ha fokus på dette mesterskapet. Så bruker jeg de positive faktorene utenfor til å bygge selvtillit og motivasjon, sier Andrine Hegerberg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball