Hovedinnhold

Krisen forverres for Solbakken og FC København: – Pinlig

<p>TAP: FC København tapte sin syvende kamp for sesongen mot Nordsjælland. Her fra en kamp i Champions League sist sesong.</p>

TAP: FC København tapte sin syvende kamp for sesongen mot Nordsjælland. Her fra en kamp i Champions League sist sesong.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
(FC København-Nordsjælland 1-3) Ståle Solbakken og FC København har 17 poeng opp til erkerival Brøndby.

Denne saken handler om:

– Det er egentlig ganske pinlig, mener Allan Olsen, sportssjef i Ekstrabladet.

Søndag tapte FC København 3-1 hjemme for Nordsjælland, deres syvende tap for sesongen. Det betyr foreløpig 5. plass, 11 poeng bak tredjeplasserte Nordsjælland.

– Vi hadde en del motgang i hele kampen. Etter at vi hadde to gode sjanser, scoret Nordsjælland på deres første og rett etterpå på den andre, sier Ståle Solbakken, FCK-trener, etter kampen til egne nettsider.

Drama etter toppkampen: De skal finnes og straffes

Avstanden opp til byrival og serieleder Brøndby er hele 17 poeng etter 18 serierunder.

– Vi har det ikke godt med oss selv, men det er dessverre situasjonen. Det nytter ikke å stikke hodet i busken. Vi får ett ordentlig trykk ned, hver gang vi tror vi er på vei opp, sier Solbakken.

Solbakkens største skuffelser:

Faktisk spøker det for FCK å bli med i mesterskapssluttspillet som er for de seks beste lagene. Per nå er de bare videre på målforskjell.

– Det er ikke godt nok. Det er skitt, sier han til BT.

Hjemmefansen reagerte i kampen mot Nordsjælland da gjestene ledet 2-1 til pause. På et stort banner sto det: «Landets dyreste trener, stabb og tropp. Bevis at dere pengene verdt».

Kommentator: Slår tilbake mot Solbakken: – Absurd

Det klarte ikke FC København hjemme i Parken. De fikk heller pipekonsert etter kampen, da det istedet ble 3-1 til Nordsjælland med norske Mathias Rasmussen på banen. Emiliano Marcondes, Mads Pedersen og Karlo Bartolec scoret for Nordsjælland. Pieros Sotiriou scoret til liten nytte for FCK.

– I andre omgang er det for mange tekniske feil og det kostet mange krefter. Etter 1-3 blir vi paniske. Alt i alt er ikke dette godt nok, sier Solbakken.

Solbakken så seg lei av ekspert:

I Europa League ligger FC København på tredjeplass, og kan gå videre om de slår Sheriff i siste gruppespillskamp torsdag.

VG+: Slik bygger Solbakken lag

FCK solgte unna flere viktige spillere som Ludwig Augustinsson (Werder Bremen, 4,5 mill. euro), Andreas Cornelius (Atalanta, 3,5 mill. euro), Mathias Zanka Jørgensen (Huddersfield, 2,7 mill. euro) og Thomas Delaney (Werder Bremen, 2 mill. euro) i sommer. Det ser ut til å sette en midlertidig stopper for suksessen.

Etter 11 kamper med scoring har det gått tyngre også for Pål Alexander Kirkevold. Søndag var han målløs i fjerde kamp på rad da Hobro spilte 1-1 mot Horsens.

Solbakkens beste øyeblikk i Europa:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball