Hovedinnhold

Samuelsen viste seg frem mot Premier League-motstand: - Den beste kampen i karrieren min

** Fikk ros av England-legende Gary Lineker - men bommet i straffekonken

(Peterborough - West Bromwich 1-1, 4-5 etter straffer) Martin Samuelsen (18) høstet ros etter å ha vært blant banens beste mot Premier League-laget West Bromwich. Det ble likevel cup-exit for hans League One-klubb – etter straffer.

Denne saken handler om:

Martin Samuelsen

Født: 17. april 1997 (18 år)

Klubb: Peterborough, på lån fra West Ham

Landslaget

U21-kamper: Ingen

G18-kamper: 7 (3 mål)

G17-kamper: 11 (1 mål)

G16-kamper: 10 (0 mål)

Kilde: Norges Fotballforbund

0Peterborough United
0West Bromwich Albion

Martin Samuelsen (18) inviterte Per-Mathias Høgmo til England før FA-cupkampen mot West Bromwich, men onsdag kveld holdt det å se kampen på TV for å skjønne at det bor mye fotball i den unge midtbanespilleren.

– Jeg har spilt kamper der jeg dominerer mer, men ikke mot så god motstand. Sånn sett er den det beste kampen i karrieren min, sier Martin Samuelsen til VG.

VG LIVE: Les utfyllende referat fra kampen her!

Allerede etter seks minutter markerte nivå 3-spilleren seg for første gang i FA-cupmøtet mot Premier League-motstanderen. Han dro seg innover fra venstre, fintet av en motspiller og serverte Beautyman foran mål. Lagkompisen fant ikke annet enn forsvarsblokka, men nordmannen fortsatte på sin side å imponere.

Samuelsen, som ikke har spilt høyere enn G18 for det norske landslaget, inviterte hele tiden til spill, ville ha ball og virket fryktløs mot Premier League-spillerne. Flere ganger høstet han ros av de engelske kommentatorene som fulgte kampen for TV 2 Sport Premium. 

– A delight to watch! var blant lovordene deres. Eller på norsk: en fryd å se på!

WEST HAM-KLAR I SOMMER: - Vil bevise at jeg er en skikkelig fotballspiller

Tok ledelsen

Rett før halvtimen spilt ble han deretter sparket ned etter å ha fintet bort to West Brom-spillere ved midtbanen. 30 minutter senere fikk ikke McClean sjansen til å gjøre det samme. Samuelsen rundlurte Premier League-spilleren, men innlegget var ikke av samme klasse.

I mellomtiden hadde Peterborough - ikke ufortjent - gått opp i ledelsen. 10 minutter ut i den andre omgangen var Jon Taylor nådeløs innenfor boksen etter at Coulthirst snappet opp en håpløs McClean-pasning og spilte fri målscorer Taylor. 

Peterborough så ut til å ha et lite grep på kampen, men da smalt det i motsatt ende. Med 20 minutter igjen å spille dunket den tidligere Manchester United-spilleren Darren Fletcher (32) inn utligningen etter et innlegg fra venstre. Det sto seg også etter 90 spilte minutter, og dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Der fortsatte Samuelsen storspillet. Ni minutter ut i den første ekstraomgangen viste han seg frem med et hælklakk og et skudd, som uheldigvis for han gikk over. 

I den andre ekstraomgangen var det West Brom som var nærmest scoring, og Peterborough kan si seg heldige som ikke slapp inn mål imot etter to gigantiske sjanser. 

Dermed gikk det til straffekonkurranse, og der fikk Martin Samuelsen sjansen. Men der han var god under kampen, sviktet han fra 11-metersmerket under straffekonken.

Han satte straffen til høyre for seg selv, men keeper Ben Foster var med på notene. Heldigvis for Samuelsen, så bommet Fletcher på den påfølgende straffen, og dermed var lagene like langt. 

– Jeg gjorde en god kamp frem til da, så bortsett fra straffemissen, så er jeg fornøyd med egen innsats, sier Samuelsen til VG.

Men det var ikke Martin Samuelsen og co. sin dag. Chester var sikker på West Broms femte straffe, mens Angol sviktet på Peterboroughs påfølgende. Dermed er West Brom videre til FA-cupens femte runde.

– Det er den kjipeste måten å ryke ut på, bortsett fra myntkast, da, sier 18 år gamle Martin Samuelsen til VG.

– Det er skuffelse i garderoben nå, men samtidig er vi stolte over hvor hardt vi kjempet og hvor bra vi spilte mot så god motstand, legger han til.

– Føler du at du fikk et lite gjennombrudd?

– Med tanke på motstanden så kan man si det, ja. Jeg tar med meg selvtillt fra denne kampen, svarer Samuelsen. 

WEST HAM-MARTIN (18): - Det var en tøff tid

LES OGSÅ: Mener han har fått spille mer enn ventet

Lineker: - Samuelsen eller Fry banens beste

For til tross for tapet fikk nordmenn virkelig øynene opp for Samuelsen, som aldri har spilt høyere enn G18 for det norske landslaget.

– Martin Samuelsen har vært meget god. Til tider dominerende mot Premier League-mostand, skriver TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad på Twitter.

– Samuelsen ser ut som en million, jo. Morsomt, skrev sportssjef i VG, Øyvind Brenne, i starten av kampen.

– Samuelsen er morsom å se på. X-faktor. Elegant. Meget god til å lese hvor annenballen detter ned, skriver fotballekspert Morten Langli, og følger opp med følgende etter Samuelsens finte etter timen spilt.

– Ha, ha. Se på Samuelsen. Eier butikken. Deilige dragninger.

Det er imidlertid ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for det norske talentet. England-legende Gary Lineker lot seg også overbevise av Samuelsens innsats.

– Det er jevnt mellom Martin Samuelsen og Barry Fry i kampen om å være banens beste, skriver han på Twitter. Fry (70) er for øvrig direktør i Peterborough, og dermed kårer Lineker fort en 18 år gammel nordmann til banens beste i kampen mellom League One-laget Peterborough og Premier League-laget West Brom.

VG Sportens podcast: Ber Høgmo ta ut Celina på A-landslaget


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball