Hovedinnhold

Oscar hat trick - Chelsea lett videre

• •  Møter Manchester City i neste runde
• •  Hazards første mål på 28 kamper

<p>ENDELIG: Chelsea's Eden Hazard scorer på straffe mot MK Dons, og gjør slutt på ni måneders måltørke.</p>

ENDELIG: Chelsea's Eden Hazard scorer på straffe mot MK Dons, og gjør slutt på ni måneders måltørke.

Foto: Kirsty Wigglesworth, Ap
(Milton Keynes Dons - Chelsea 1-5) Chelsea er et steg nærmere en ny cupfinale på Wembley. Og endelig scoret Eden Hazard (25) for første gang på 28 kamper.

Denne saken handler om:

Men det var Oskar (24) som ble kampens store spiller. Brasilianeren med det klingende navnet Oscar dos Santos Emboaba Junior brukte 28 minutter på hat trick. To av tre scoringer var briljante hvor han avsluttet med klinisk presisjon. Og hadde ikke Chelseas superspiss Diego Costa rotet det til, så hadde Oscar stått med fire, etter de første 45 minuttene.

Han startet imidlertid med å skyte utenfor på åpent mål. Men så var det definitivt slutt på tabbene. Costa snappet en håpløs ball fra Dons-stopper Kyle McFadzean, slo en smart pasning til Oscar, som kunne skli ballen i mål etter 16 minutter.

Chelsea ligger håpløst til i Premier League (13. plass) etter en miserabel sesong med sparking av manager José Mourinho. Fjorårets ligavinner henger imidlertid med i Champions League (møter PSG og Zlatan Ibrahimovic i åttedelsfinalen). Men suksess i FA-cupen kan også vise seg vanskelig. Manchester City venter i neste runde. Trøsten er at matchen spilles hjemme på Stamford Bridge.

VGLIVE:  Utfyllende referat fra kampen

De har vunnet den engelske cupen syv ganger. Fire i løpet av de ni siste årene. Senest i 2012 (2-1 over Liverpool).

<p>GLEDE: Oscar (t.v.) med hat trick feirer Hazards straffescoring mot MK Dons.</p>

GLEDE: Oscar (t.v.) med hat trick feirer Hazards straffescoring mot MK Dons.

Foto: Kirsty Wigglesworth, Ap

Dons tente håpet med utligning da Darren Potter banket til via Nemanja Matic og i krysset. Men så tok Chelsea fullstendig over.

Men det så temmelig komisk ut før Oscar ordnet 2–1 med en vakker avslutning i langhjørnet etter smarte pasninger fra Branislav Ivanovic og Ruben Loftus-Cheek. Og 3-1 hvor han gjorde hele jobben alene og banket ballen inn til venstre for keeper.

Eden Hazard som har vært vaksinert mot scoringer i utrolige ni måneder traff keeper, stolpe, og snublet i egne bein. Costa beinet ballen utenfor på blank goal. Han brøt ut i latter da han så at Oscar sto rett bak ham i bedre posisjon.

Matchen var kjørt til pause. Championship-laget MK Dons som sjokkerte Manchester United i Ligacupen forrige sesong med 4–0 hadde lite å by på i sin spektakulære ni år gamle arena utenfor London.

Fem minutter etter sidebytte fikk Hazard straffe. Han grep ballen umiddelbart etter fellingen for å gjøre slutt på en pinlig måltørke. For første gang på 28 kamper traff han, og økte til 4–1. Det er under ett år siden han ble kåret til Premier Leagues beste spiller.

Åtte minutter etterpå hadde han assisten da innbytter Bertrand Traore feide inn 5–1 på vakkert vis. Det var hans første scoring for blåtrøyene.

– Det var stort for Eden å få satt den ballen inn. Han har akkurat kommet tilbake fra skade, og nå kan han bare kjøre på. Det føles godt å henge med i cupen, og vi vil gå hele veien, sier John Terry til BBC Sport.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball