Hovedinnhold

Derfor annullerte dommeren Agger-frekkis

ANNULLERT: Liverpools danske midtstopper Daniel Agger (27) fikk ikke det spesielle målet sitt godkjent av den nederlandske dommeren. I stedet ble han belønnet med et gult kort. FOTO: Phil Noble, Reuters
ANNULLERT: Liverpools danske midtstopper Daniel Agger (27) fikk ikke det spesielle målet sitt godkjent av den nederlandske dommeren. I stedet ble han belønnet med et gult kort. FOTO: Phil Noble, Reuters
(VG Nett) Liverpool-stopper Daniel Agger (27) headet ballen ut av hånden til Anzhi-keeperen, og satte ballen i åpent mål. Det resulterte i annullering og gult kort.

Denne saken handler om:

Det var mot slutten av andre omgang i torsdagens europaliga-oppgjør, mot den styrtrike russiske klubben Anzhi Makhachkala, at den spesielle hendelsen skjedde.

Frekt

Etter at Stuart Downing hadde sendt rødtrøyene i ledelsen tidligere i omgangen, prøvde Daniel Agger på frekkeste vis å legge på til 2-0 for hjemmelaget. Aggers forsøk ble ikke godkjent, og Downing ble stående igjen som matchvinner med sin 1-0 scoring.

Stopperen var oppe for å ta del i en offensiv dødball som keeperen Vladimir Gubalov i stedet tok hånd om i feltet. Gubalov skulle sette i gang spillet igjen, og gjorde seg klar til å ta utspark på klassisk målvakt-vis.

Da lurte Liverpool-spilleren seg inn bak ryggen til russeren før han headet ballen ut av hånden hans, og satte ballen i mål fra drøye 15 meter.

Gult kort

Agger rakk ikke å juble lenge før målet ble annullert. I stedet fikk han gult kort, og befant seg deretter i munnhuggeri med dommer Bas Nijhuis.

Dommersjef Rune Pedersen i NFF har ikke selv sett hendelsen, men mener den nederlandske dommeren har sitt på det tørre.

RIKTIG: Dommersjef Rune Pedersen forsvarer avgjørelsen til den nederlandske dommeren. FOTO: Line Møller
RIKTIG: Dommersjef Rune Pedersen forsvarer avgjørelsen til den nederlandske dommeren. FOTO: Line Møller

- Dommeren har tydelig ansett at keeperen hadde kontroll på ballen, og det står tydelig i regelverket at dette ikke er lov. Om det er gult kort eller ikke kan sikkert diskuteres, sier Pedersen til VG Nett.

Ifølge Aftonbladet forteller reglene at en keeper har kontroll dersom:

* Ballen er mellom keeperens hender eller mellom hans hånd og en annen overflate
* Når han holder ballen i sin utstrakte, åpne hånd
* Når han spretter den mot bakken eller kaster den opp i luften

Godkjent tidligere

Tidligere Nottingham Forest-spiller Gary Crosby gjorde så å si det samme som Agger tilbake i 1990, da han headet ballen ut av hånden til daværende Manchester City-keeper Andy Dibble. Den gangen ble målet godkjent.

Pedersen mener likevel at regelen ikke har blitt endret, selv om lignende mål har blitt godkjent tidligere.

- Regelen har nok ikke nødvendigvis blitt endret, men hvis det er slik at keeperen har stått med ballen i hånden utstrakt en meter i fra kroppen, så kan det ha blitt ansett at keeperen ikke lenger har kontroll på ballen, avslutter Pedersen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball