Hovedinnhold

Arsenal videre i Europa League tross tam forestilling – reddet av Köln

BARE NESTEN: Arsenal og Olivier Giroud fant aldri veien til nettmaskene hjemme mot Røde Stjerne.
BARE NESTEN: Arsenal og Olivier Giroud fant aldri veien til nettmaskene hjemme mot Røde Stjerne. Foto: Ben Stansall, AFP
(Arsenal – Røde Stjerne 0-0) Et reservepreget Arsenal maktet ikke å score mot Røde Stjerne, men Köln sikret avansementet på deres vegne.

Denne saken handler om:

Det er nok ingen tvil om at Arsène Wenger hadde den kommende storkampen mot Manchester City i hodet da han tok ut laget mot Røde Stjerne. Den franske manageren sendte et ungt mannskap ut på banen, akkompagnert av noen mer erfarne spillere som Olivier Giroud, Theo Walcott og Jack Wilshere.

VG Live: Vi fulgte oppgjøret minutt for minutt!

Men til tross for at Arsenal-laget skulle ha den gode miksen av ungdommelig pågangsmot og rutine, ble det en rimelig tannløs affære i London, hvor den tradisjonsrike klubben Røde Stjerne gjentatte ganger yppet seg.

– De var fokuserte og skjerpet og ga oss problemer. Alt i alt fortjent med uavgjort for begge lagene, sier Wenger etter kampen.

Null mål tilhører sjeldenhetene

Den målløse affæren i London sørger i imidlertid for at Arsenal fikk satt en stopper for en god scoringsrekke:

• For første gang siden hjemmekampen mot Barcelona i februar 2016, gikk de målløse av en hjemmekamp i Europa-sammenheng.

Enorm Rosenborg-skuffelse: Mistet seieren på overtid

• I tillegg er det deres første 0-0-resultat på Emirates Stadium i Europa siden det målløse oppgjøret mot Marseille i 2011.

At det likevel endte med 0–0 er nok ikke noe som bekymrer Wenger altfor mye.

Avansementet i boks

Arsenal hadde alt i egne hender og kunne sikret avansementet på egen hånd med seier mot den serbiske klubben, men da The Gunners sviktet, gjorde noen andre jobben for dem.

Gruppens jumbolag, Köln, gjorde nemlig jobben for Arsenal, med sin 5-2-seier hjemme mot BATE Borisov. The Gunners har dermed kvalifisert seg for utslagsrundene etter fire av seks kamper.

Europa League-drama: Evra sparket Marseille-supporter i hodet

Det tilsvarende oppgjøret i Beograd endte med 1-0-seier til Arsenal etter scoring av Giroud, og franskmannen var ved flere anledninger farlig frempå også denne gangen, men den ferske Puskás-prisvinneren fant ikke nettmaskene denne gangen.

Han fikk kampens første – og største – mulighet etter ti minutter, men Røde Stjernes målvakt Milan Borjan vartet opp med en god redning.

Saken fortsetter under bildet.

ET BILDE SIER MER ENN TUSEN ORD: Dette blikket fra Arsène Wenger oppsummerer Arsenals kamp ganske greit.
ET BILDE SIER MER ENN TUSEN ORD: Dette blikket fra Arsène Wenger oppsummerer Arsenals kamp ganske greit. Foto: Ben Stansall, AFP

Serberne viste tidlig at de ikke kom til London for å være en kasteball, og hadde flere gode kontringsforsøk, i tillegg til et tverrliggertreff etter en corner.

Fikk du med deg Arsenal-slakten? – En gjeng med feiginger

Den aller største muligheten var det riktignok Jack Wilshere som hadde. Den skadeplagede midtbanespilleren var meget frisk i Europa League-oppgjøret, og ble nektet en vakker scoring da Damien Le Tallec – som for øvrig er tidligere Liverpool-spiller Anthony Le Tallecs bror – på akrobatisk vis reddet chip-avslutningen hans på strek.

Det var det nærmeste Arsenal kom, og alt i alt kom The Gunners godt ut av det hele. Stjernespillerne fikk hvile, ingen plukket opp noen skader og avansementet er i boks.

– Vi våknet utover i 2. omgang og skapte en del gode muligheter. Jeg trodde ballen skulle gå inn. Neste gang scorer vi på slike. Men når du ikke vinner kampen må du sørge for å ikke tape den, konkluderte Wilshere etter kampen.

PS! Arsenal er ikke det eneste laget som trygget avansementet torsdag kveld. Det gjorde også Dinamo Kiev, Zenit St. Petersburg, Lazio og Steua Bucuresti.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball