Hovedinnhold

Solbakken imponert over Superliga-rivalens senking av Manchester United

(FC Midtylland – Manchester United 2-1) Ståle Solbakken (47) lot seg imponere av det trenerkollega Jess Thorup (45) fikk servert fra sine elever i kveldens Europa League-oppgjør mot Manchester United.
0FC Midtjylland
0Manchester United

– Jeg synes FC Midtjylland var gode. Det vil jo alltid være sånn at det blir fokus på at United var svake, men hjemmelaget var gode på kontringer og farlige på dødballer. De vant en åpen kamp med mange sjanser fortjent, oppsummerer Solbakken overfor VG.

Skrekktap for Manchester United i Danmark

Det har vært pause i den danske superligaen, men utenfor sesong klinket Midtjylland til og snudde kampen etter at Memphis Depay hadde gitt United ledelsen. Pione Sisto utlignet rett før pause, og innbytter Paul Onuachu banket inn 2-1 fra 18 meters hold da et kvarter gjensto.

–  Det overrasket meg at Midtjylland klarte å vinne kampen og snu etter at United hadde koblet grepet. Med den kontringsstyrken de viste her, så er det fullt mulig å oppnå et godt resultat på Old Trafford. Men jeg tror selvfølgelig det blir tøft, sier Solbakken.

Les også: Solbakken tror England mister Champions League-plass

KNIVER MED MIDTJYLLAND: Ståle Solbakken, som her dirigerer på sidelinjen i en kamp mot Vestsjælland sist sesong, må holde FC Midtjylland bak seg i den danske superligaen. Det kan bli tøft.
KNIVER MED MIDTJYLLAND: Ståle Solbakken, som her dirigerer på sidelinjen i en kamp mot Vestsjælland sist sesong, må holde FC Midtjylland bak seg i den danske superligaen. Det kan bli tøft. Foto: Jostein Magnussen, VG

Avgjørende uke

Midtjylland trenes av Jess Thorup, som faktisk spilte under Solbakken i HamKam, og Herning-laget får en meget avgjørende uke i slutten av måneden.

• Tirsdag 25. februar: Returkamp i Europa League borte mot Manchester United.

• Mandag 29. februar: Hjemmekamp i ligaen mot Aalborg (2. plass).

• Torsdag 3. mars: Hjemmekamp i ligaen mot FC København.

FCK-trener Solbakken går inn i vårsesongen med ett poeng ned til Aalborg som har én kamp mer spilt, og fire poeng ned til Midtjylland som har like mange kamper.

– Hva tenker du om Midtjylland fremover nå – blir de farlige etter det de viste mot United?

– Ja, jeg tenker at dette kommer til å bli tøft. Vi møter dem jo i en utsatt kamp om to uker. Da vil de ha et helt annet tempo i bena enn oss fordi de har vært med i Europa. Det er erfaringen vi selv har gjort. Dette er uansett morsomt for dansk fotball, mener Solbakken.

Han har selv opplevd å slå Manchester United som trener da han ledet FCK til 1-0-seierhjemme i Parken mot Alex Fergusons mannskap i 2006. Han synes det er utrolig at United ikke er bedre etter at manager Louis van Gaal har hentet inn en drøss med spillere.

11. november 2006: Ståles superkveld - slo Manchester United

– Mange av Uniteds spillere ikke hadde kommet med på Midtjylland, men det er en helt annen diskusjon hvordan de har klart å bruke så mye penger uten å få et bedre lag. Det er ufattelig, selv om de har hatt store skadeproblemer, mener Solbakken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball