Hovedinnhold

Hamrén: - Et fryktelig vondt tap

SJOKKTAP: Erik Hamrén og Rosenborg røk ut av Europa League-kvalifiseringen torsdag kveld. Foto: Scanpix
SJOKKTAP: Erik Hamrén og Rosenborg røk ut av Europa League-kvalifiseringen torsdag kveld. Foto: Scanpix
Erik Hamrén gikk på sin største smell som RBK-trener da laget tapte mot lille Qarabagh.

Denne saken handler om:

Les også: Demidov: - Dette er trist

Rosenborg har ikke til vane å ryke ut av europacupkvalifiseringer. Torsdagens bortetap mot Qarabagh er derfor oppsiktsvekkende for RBK å være.

Espens fotballblogg: - Flaut og skammelig!

- Dette er tungt å svelge. Tapet er vondt i kropp og sjel hos alle i laget, og for meg det smerteligste i min tid i Rosenborg, sa Erik Hamrén til NTB.

VG Debatt:
"I dag skjemmes jeg over å være Rosenborg-supporter. Den flaueste fotballdagen i mitt liv. Trodde ikke vi kunne gjøre noe sånt."
Diskuter RBK-kampen her!

Tam første omgang

Rosenborgs oppvisning i første omgang var tamme saker fra den norske serielederen. I løpet av kampens første 45 minutter klarte ikke RBK å spille seg til én eneste målsjanse.

I stedet slet trønderne med manglende hurtighet mot et hjemmelag som forsvarte seg tett og kompakt. Heller ikke Qarabagh kom til de store farlighetene.

Men ett minutt på overtid i første omgang kom den forløsende scoringen for hjemmelaget. Vagif Javadov trillet ballen ut til Rashad Sadygov, som fra 20 meter dunket ballen rett i vinkelen fra skrått hold.

- Vi spilte en direkte dårlig første omgang. Det virket som spillerne hadde høye skuldre, og vi opptrådte feigt som lag. Kun tre-fire klarte å prestere opp mot det nivået jeg hadde forventet meg, fastslo Hamrén.

Lite effektivt RBK-lag

I annen omgang startet Rosenborg friskt, og det virket som bortelaget hadde begynt å skjønne alvoret. I det 53. minutt kom Trond Olsen til en stor sjanse da han på hel volley prøvde å få ballen i nettet. Men Olsen traff ikke godt nok på ballen.

Kampens største mulighet kom etter 74 minutter. Alexander Tettey headet hardt på mål, men ballen gikk like utenfor.

Rosenborg hadde nok sjanser i annen omgang til å utligne til 1-1. Et slikt resultat hadde sendt RBK videre til tredje runde av europaligakvalifiseringen på bortemål. Men målet kom aldri, og dermed tok Rosenborgs europaeventyr slutt før det egentlig hadde begynt.

- I annen omgang hevet vi oss betydelig og fikk flere gode sjanser. Dessverre klarte vi ikke å være effektive nok til å score, sa RBK-treneren.

- Må nullstille oss

Tapet mot Qarabagh er RBKs første tap siden februar. Hamrén håper spillere og trenere klarer å riste av seg skuffelsen før eliteseriemøte med Lillestrøm hjemme på Lerkendal søndag.

- Vi har vært flinke til å nullstille oss når vi har vunnet denne sesongen. Det må vi også klare når vi har tapt, mener svensken.

Tettey skadet

Alexander Tettey pådro seg en strekk i torsdagens kamp, og er ute i flere uker.

- Det dreier seg om en strekk i venstre lår. Vi er usikre på hvor lenge han blir ute, men med slike skader er det gjerne snakk om tre til seks uker på sidelinjen, sier RBK-lege Kjetil Holen til rbk.no.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball