Hovedinnhold

Magnus (18) fikk kontrakt av Alex Ferguson

To nye år for unggutten i Manchester United

KOMMENDE STJERNE? Magnus Wolff Eikrem har fått to nye år til å overbevise i storklubben Manchester United. Her på landslagssamling på La Manga. Foto: Aftenposten
KOMMENDE STJERNE? Magnus Wolff Eikrem har fått to nye år til å overbevise i storklubben Manchester United. Her på landslagssamling på La Manga. Foto: Aftenposten
(VG Nett) Magnus Wolff Eikrem (18) signerer om kort tid en kontrakt som binder ham til Manchester United for to år.

- Det er jo verdens beste klubb å spille i, og det er klart dette er stort, sier 18-åringen til VG Nett.

Les også:Eikrem får ny United-kontrakt

Han kom til Manchester United som 16-åring sommeren 2006, og har gått gradene i klubben. Nå er han etablert på reservelaget, som ledes av Ole Gunnar Solskjær, og den nye kontrakten gir ham tid til å utvikle seg videre i en av verdens mest populære klubber.

- Jeg har blitt bedre på alt etter at jeg kom hit. Men jeg har samtidig vokst veldig mye i den samme perioden. Da jeg signerte var jeg 165 centimeter, og nå er jeg nærmere 180. Jeg er fortsatt ikke utvokst, og jobber stadig med å bli tøffere fysisk, forklarer Molde-gutten.

Les også:Disse 17 ungguttene lever proffdrømmen

Økonomisk gunstig

De to første årene hadde en han en såkalt lærlingkontrakt på Old Trafford, mens han det siste året har hatt bedre betingelser. Men den nye avtalen gir ham naturlig nok også et løft økonomisk.

- Jeg liker ikke å snakke om sånne ting, men det er en avtale jeg er veldig fornøyd med, sier han og ler.

Les også:Landslagstreneren skeptisk til utenlandsfarerne

For kort tid siden ble Wolff Eikrem kalt inn på kontoret til klubbens mektige manager Sir Alex Ferguson. Da skulle han få svar på om han ville få ny kontrakt, eller om han rett og slett var ferdig i klubben, og måtte finne seg en ny arbeidsgiver.

- Var du nervøs før møtet?

- Jeg var jo litt nervøs, men syntes ikke det var noe å være redd for. Hadde jeg ikke fått kontrakt, hadde jeg måttet ha sett på andre muligheter i andre klubber. Men selvfølgelig er jeg glad for å få muligheten til å bli her.

ADVARER MOT HULK: Sir Alex Ferguson snakket om Portos Hulk på mandagens pressekonferanse i Manchester. Foto: Reuters
ADVARER MOT HULK: Sir Alex Ferguson snakket om Portos Hulk på mandagens pressekonferanse i Manchester. Foto: Reuters

- Hva sa Ferguson til deg?

- Jeg har ikke så lyst til å snakke om hvordan møtet var. Men Ferguson er en mann som har full oversikt over alle spillerne i klubben - han følger med for å si det sånn.

Wolff Eikrem har denne sesongen spilt de fleste kampene på klubbens reservelag - som sentral midtbanespiller og på høyrekanten. Men i Norge er han et relativt ubeskrevet blad.

- Hva er dine beste egenskaper?

- Det er pasninger, teknikk, dødballer og overblikk. Jeg tar en del frispark og cornere, og trener veldig mye på det, forklarer Wolff Eikrem.

Så har han da også scoret et par flotte mål på frispark denne sesongen. Ole Gunnar Solskjær har blant annet fremhevet treningsviljen og kvaliteten på dødballene til unggutten.

Se et fantastisk Eikrem-frispark her!(Ekstern link - VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

UNITED-TRENER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Bjørn Delebekk
UNITED-TRENER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Bjørn Delebekk

- Det at Solskjær er trener spiller ingen rolle for meg annet enn at han er en god trener. Han behandler meg som alle de andre selv om vi er landsmenn.

Med gode kamper på reservelaget er belønningen treninger med A-laget, og da får Wolff Eikrem muligheten til å se spilleren han beundrer mest i klubben.

- Paul Scholes er en utrolig spiller. Den innsatsen og det han gjør på trening holder et meget høyt nivå, og jeg tror ikke folk aner hvor viktig han er for laget.

Nå har uansett den unge nordmannen fått roen på seg til å utvikle seg videre i Manchester United. Foreløpig er det ikke aktuelt for ham å bli leid ut til en annen klubb for å få førstelagserfaring. Han håper naturlig nok å ta steget i Manchester United.

- Folk sier det er lettere å vinne i Lotto enn å komme inn på A-laget, men når man har sjansen så må man bare ta den. Jeg har et kortsiktig mål om å utvikle meg videre her og å komme til EM-sluttspillet til U19-landslaget. Hvis vi klarer det så er det stort.

- Er det noen mulighet for at du sier nei til toårskontrakten du har blitt tilbudt?

- Hehe - nei, det er det ingen fare for, avslutter Wolff Eikrem.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball