Hovedinnhold

Hooligans hamstrer kniver

(VG NETT) Engelske fotball-pøbler hamster livsfarlige våpen i en butikk rett ved fotballfansens offisielle hovedkarter i nederlandske Eindhoven.

Denne saken handler om:

Politiet og lokalbefolkningen i den nederlandske byen Eindhoven skjelver foran mandagens oppgjør mellom England og Portugal.

I følge den engelske tabloidavisen The Sun, kjøper engelske fotball-bøller inn kniver i hopetall. Og det fra en butikk som kun ligger noen meter fra det offisielle supporter-kontoret for Euro 2000 i Eindhoven.

Ulovlige sprettkniver

Politiet sier i en uttalelse at de er maktesløse, og at de ikke har noen mulighet til å stoppe salget av livsfarlige sprettkniver og andre ubehaglige stikkvåpen.

Salget av knivene, som er ulovlige i Storbritannia, har økt politiets frykt for gatedrap og regelrette blodbad.

Eier av knivbutikken, Cor Enzlin, sier til The Sun at han vil fortsette å selge knivene.

- Vil fortsette å selge

- Jeg selger kniver til alle over 16 år. Vi bryter ikke loven, sier butikkeieren.

I butikken kan man kjøpe en sylskarp "ninja"-kniv for like under 100 kroner. For en 200-lapp kan man kjøpe en såkalt Concord sprettkniv - et våpen som er ulovlig i England.

- Vi kan ikke tvinge dem til å stoppe knivsalget bare på grunn av en fotballkamp, sier en talsmann fra politiet til den engelske avisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball