Hovedinnhold

Oddsbombe fra John Carew - blir spillambassadør

NFF: - Det er synd vi ikke har nådd igjennom med utdanningen til alle våre spillere

SPILLER IGJEN: John Carew har signert en avtale med Come On. Torsdag tok Per Heimly bilder av bettingselskapets nye fronfigur. Foto: Mattis Sandblad / VG
SPILLER IGJEN: John Carew har signert en avtale med Come On. Torsdag tok Per Heimly bilder av bettingselskapets nye fronfigur. Foto: Mattis Sandblad / VG
(VG Nett) John Carew (33) har inngått en avtale med et utenlandsk spillselskap. - Det er alltid støy rundt meg, så dette tar jeg med knusende ro, sier den tidligere landslagsspissen.

Denne saken handler om:

John Carew går i John Arne Riises fotspor og blir ambassadør for spillselskapet Come On. Det har sikret seg en toårsavtale med den tidligere fotballproffen.

- Jeg har tenkt over og vurdert dette og valgt å si ja til dette. Jeg ser frem til samarbeidet, sier Carew, da VG møter han på en fotoshoot for sin nye samarbeidspartner.

Fotballforbundet synes ikke noe om avtalen. Men i og med at det begynner å bli lenge siden John Carew spilte fotball, reageres det ikke med like stort sinne som da Riise signerte med Betsson nylig.

- John Carew var en strålende fotballspiller, men i 2013 er det ikke først og fremst fotball vi forbinder ham med - og at det derfor er et hypotetisk spørsmål, sier kommunikasjonsdirektør i Norges fotballforbund, Svein Graff til VG.

I MOT: Svein Graff og NFF synes det er synd at tidligere landslagsspillere tegner avtaler med spillselskaper. Foto: Frode Hansen / VG
I MOT: Svein Graff og NFF synes det er synd at tidligere landslagsspillere tegner avtaler med spillselskaper. Foto: Frode Hansen / VG

- Alltid støy

Han synes likevel det er synd at nok en fotballspiller tegner en slik avtale.

- Alle vet hvor vi og norsk idrett står. Profilering av utenlandske spillselskap betyr penger bort fra fellesskapet, penger som skal skape gode lokalmiljø og nye store idrettsprestasjoner, sier Graff

- Det er synd at vi ikke har nådd gjennom med utdanningen av alle våre spillere, legger han til.

Tidligere i år ble ishockeyspilleren Mats Zuccarallo nektet spill for det norske landslaget etter at han inngikk en avtale med Unibet.

Og Friidrettsforbundet vil ikke la stavhopperen Cathrine Larsåsen representere Norge så lenge hun har inngått en sponsorkontrakt med det samme selskapet.

Carew forventet reaksjoner i forbindelse med sitt nye samarbeid, men det bryr han seg lite om.

- Det er alltid støy rundt meg og det har det vært i snart 20 år, så det her tar jeg med knusende ro. Det er som sagt kun en jobb og hva folk mener om det kommer jeg ikke til å bry meg noe om, sier Carew med et smil.

Savner ikke fotballen

- Men med en slik avtale vil jo garantert en eventuell landslagsplass ryke, betyr det at du har gitt opp fotballkarrieren?

- Hehe, nei... Jeg har ikke spilt fotball på lenge. Fotball er ikke noe jeg har i hodet akkurat nå og ikke noe jeg savner. Så det kommer ikke til å forandre så mye for meg.

- Hvis det blir et comeback noen gang, så blir det ikke noe landslagsspill likevel. Så jeg er ikke så veldig bekymret for det, svarer Carew, som ikke har spilt en fotballkamp siden 17. april i fjor, da han gjorde sitt siste innhopp for West Ham.

- Rammer norsk idrett

Norsk Tipping påpeker at dette ikke er en sak de har noe med å gjøre, men vil minne om at det er norsk idrett som rammes når folk spiller og fronter utenlandske spillselskap.

- Dette er en interessekonflikt mellom enkeltpersoners lommebok, og det som er bærekraftig for norsk idrett. Norsk idrett er i stor grad tuftet på en solidarisk finansieringsmodell, og at idrett skal være tilgjengelig også for dem som ikke har så mye penger, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, Einar Busterud til VG.

Drar til poker-VM

Hovedsaklig skal Carew gi sine analyser og eksperttips for selskapet når det kommer til odds, men allerede denne uken reiser han til Las Vegas for å delta i poker-VM (WSOP).

TIL VEGAS: John Carew gleder seg til å spille mer poker og hans første turnering blir poker-VM i Las Vegas denne uken. Foto: Mattis Sandblad / VG
TIL VEGAS: John Carew gleder seg til å spille mer poker og hans første turnering blir poker-VM i Las Vegas denne uken. Foto: Mattis Sandblad / VG

- Jeg får prøvd meg skikkelig i Las Vegas. Jeg er jo et konkurransemenneske, så jeg gleder meg. Poker er gøy, men jeg er ikke noen fantastisk spiller ennå, innrømmer han.

Hvor mye avtalen er verdt, vil ikke bettingselskapet si noe om. Men de håper samarbeidet blir langvarig.

- Vi gjør det litt fotballaktig og gir han en sign on-fee og så litt mer etter hvor mange «kamper» han spiller. Hva vi gjør fremover er litt opp til hva han ønsker. Carew har det ganske fritt i kontrakten. Vi er ekstremt fornøyd med å ha fått ham, sier presseansvarlig i Come On, Michel Sterk til VG.

Og selskapet bekymrer seg heller ikke for negative reaksjoner.

- Litt kritikk får vi hele tiden uansett. Men vi har funnet en ambassadør vi er storfornøyd med. Carew gjør en jobb for oss og har gått videre i karrieren.

Du kan lese mer om John Carew i fredagens papirutgave av VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball