Hovedinnhold

Møller Dæhli presentert som Molde-spiller

** United-legende til VG: - Overraskende at han drar

TIL MOLDE: Mats Møller Dæhli blir etter alle solemerker Molde-spiller. Her er 18-åringen på G18-trening i Skien i fjor. Foto: Pål Morten Skaret, VG
TIL MOLDE: Mats Møller Dæhli blir etter alle solemerker Molde-spiller. Her er 18-åringen på G18-trening i Skien i fjor. Foto: Pål Morten Skaret, VG
(VG Nett) I forkant av kveldens cupkamp mot Mjøndalen, ble stortalentet Mats Møller Dæhli (18) presentert som ny Molde-spiller.

Denne saken handler om:

Som VG meldte tidligere i dag, har Dæhli bestemt seg for å vende hjem fra engelsk fotball, og blir nå en del av Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Dermed takker Dæhli av i Manchester United - nordmannen har vært hos de engelske seriemesterne siden 2010.

Møller Dæhli var en viktig brikke for Uniteds U18-lag, men har fått lite spilletid for U21-mannskapet.

Etter det VG forstår har ikke Manchester United hatt lyst til å kvitte seg med Dæhli, men at spilleren selv har ønsket en overgang til Molde.

Molde møter i kveld Mjøndalen til semifinale i cupen, og før avspark på Aker stadion ble Dahli hentet inn på gresset og presentert som klubbens nyeste tilskudd.

Samtidig ble Magnus Wolff Eikrem behøring takket av - han forlater Solskjærs tropp til fordel for Heerenveen.

VG LIVE:  Følg kvartfinalen i cupen mellom Molde og Mjøndalen LIVE  

Mye spekulasjoner

Møller Dæhli skulle i disse dager i utgangspunktet ha møtt opp til sesongoppkjøring i England, men den foregår nå uten hans tilstedeværelse.

Midtbanemannen blir i stedet et nytt medlem i Molde med United-bakgrunn. Trenerteamet med Ole Gunnar Solskjærs, Mark Dempsey og Richard Hartis har alle tjenestegjort for Premier League-klubben.

Etzaz Hussain og Magnus Wolff Eikrem, som nå er klar for Heerenveen, har også begge vært en del av rødtrøyenes akademi og reservelag.

- Overrasket

Paddy Crerand, som vant Europacupen med United i 1968 og nå er ekspertkommentator på MUTV, Uniteds egen kanal, har følgende å si om det norske stortalentet som nå reiser hjem til Norge.

- Han er ekstremt talentfull. Han er en veldig intelligent og god midtbanespiller som har imponert meg, sier han til VG.

Men Crerans skjønner at Dæhli lokkes av Ole Gunnar Solskjær, og tror ikke 18-åringen har forsvunnet for England for godt.

- Jeg synes det er litt overraskende at han drar. Uansett er han i trygge hender med Solskjær. Ole Gunnar har gjort en kjempesignering med å sikre seg ham. Jeg tror ikke det vil ta lang tid før han er tilbake i England. Fremtiden ser veldig lys ut for ham, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball