Hovedinnhold

Historisk Gallas-overgang

KLAR: William Gallas bytter ut Arsenal med Tottenham. Foto: AFP
KLAR: William Gallas bytter ut Arsenal med Tottenham. Foto: AFP
Frankrikes landslagsstopper William Gallas ble søndag klar for Tottenham etter en historisk overgang fra naboen Arsenal.

Denne saken handler om:

Spill Premier Manager


  • Prøv deg som manager i Premier League
  • Vinn fotballreise og konkurrer om Smartphones fra Samsung, gavekort og spill.
  • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
  • Lag ditt drømmelag her!

33-åringen blir den første som spiller for alle de tre London-rivalene Chelsea, Arsenal og Tottenham.

VG Nett-leser:
Vet ikke helt hva jeg skal si om den signeringen.
Diskuter her!

Han er bare den 14. spilleren som bytter fra Arsenal til Tottenham på nesten 100 år. Aldri før har en spiller vært i aksjon for alle de tre største London-klubbene.

Nærmest var Clive Allen, som spilte for Tottenham og Chelsea. Han undertegnet for Arsenal i juni 1980, men forsvant til Crystal Palace før han hadde spilt en turneringskamp.

George Graham spilte for Chelsea og Arsenal, og var senere manager i Arsenal og Tottenham. Gallas ble fristilt av Arsenal etter forrige sesong og kommer vederlagsfritt.

Les også:- Gallas nær Tottenham-overgang

Det er ikke sikkert den tidligere Arsenal-kapteinen ønskes velkommen av alle Tottenham-fans. Mange av dem avskyr alt som har med den mer suksessrike naboklubben å gjøre.

- Gallas er en fotballspiller, og når han er ferdig hos oss går han kanskje til West Ham, hvem vet? Nå kommer han til oss med noe å bevise. Om han ville ha det lett, kunne han tatt store penger i Hellas eller et annet sted. Han fortjener ros for et modig valg, fortsatte Redknapp.

Gallas ble seriemester to ganger med Chelsea, men vant ingen titler i sine fire sesonger med Arsenal.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Forrige store overgang mellom Tottenham og Arsenal var da stopperen Sol Campbell gikk motsatt vei for ni år siden. Han er fortsatt hatet av Spurs-tilhengere for det valget.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball