Hovedinnhold

Mannen som fant Moa til Manchester United

*Spissens norske agenter: Fulgt seriøst i årevis

KLAR FOR DEBUT: Mohammed Abdellaoue, her fra presentasjonen i Hannover, kan debutere lørdag. Foto: Andrea Gjestvang
KLAR FOR DEBUT: Mohammed Abdellaoue, her fra presentasjonen i Hannover, kan debutere lørdag. Foto: Andrea Gjestvang
HANNOVER (VG Nett) Hannover-speideren Peter Braund anbefalte Hannover å kjøpe Moa. Nå er han kapret av Manchester United.

Denne saken handler om:

Tips oss

VG Nett i Tyskland


følger Moas debut
i Hannover

Det bekrefter Abdellaoues norske agenter Stig Lillejord og Kent Karlsen når VG Nett møter dem på Hannovers spillerhotell Sheraton før Moas trolige Bundesliga-debut i dag.

- Vi vet at Hannover har gjort en ekstremt god kvalitetssikring av Moa før de kjøpte ham, og der har Braund stått sentralt, sier Lillejord til VG Nett.

VG Nett følger Moas debut direkte fra AWD Arena fra 15.00 - se nederst i saken!

Styrker neppe United-sjansene

Den engelske speideren har tysk familie, og jobbet også tidligere for United, men har de seks siste årene hatt ansvar for å speide etter forsterkninger til Hannover 96. Braund har blant annet sett Moa dunke inn mål på Ullevaal for Vålerenga. 1. september begynner han i en hundre prosents stilling som speider for United i Tyskland.

AGENTER MED RETT TIL Å GLEDE SEG: Stig Lillejord (til v.) og Kent Karlsen var i godt humør da VG Nett traff dem på Sheraton Hotel i Hannover kvelden før Moas mulige Bundesliga-debut. Foto: Øyvind Brenne
AGENTER MED RETT TIL Å GLEDE SEG: Stig Lillejord (til v.) og Kent Karlsen var i godt humør da VG Nett traff dem på Sheraton Hotel i Hannover kvelden før Moas mulige Bundesliga-debut. Foto: Øyvind Brenne

- Vi vet at Moa var den siste spilleren han jobbet med, sier Lillejord, som sammen med Karlsen er til stede i Tyskland for å følge opp Norges ferskeste utenlandsproff.

- Kan det at Braund nå begynner å jobbe for Manchester United bety at Moa vil følges ekstra av United fremover?

- Det tror jeg ikke. United ser kun etter spillere på verdensklassenivå. Fokuset til Moa må utelukkende være å score mål for Hannover. Lykkes han med det, vil enda større klubber legge merke til ham, sier Lillejord.

Etter cupgullet i 2008 ønsket faktisk Alex Ferguson og kompani å se Moa i aksjon på trening, men den daværende Vålerenga-spissen avslo prøvespillet hos storklubben.

SKAL SPILLE HER: AWD Arena blir Moas nye hjemmebane. Her jubler hjemmelagets spillere for en seier i fjorårets sesong. Foto: AP
SKAL SPILLE HER: AWD Arena blir Moas nye hjemmebane. Her jubler hjemmelagets spillere for en seier i fjorårets sesong. Foto: AP

Sett 20 ganger

Det er en avventende stemning i Hannover, hvor det er over 25 grader i skyggen, like før Bundesliga-alvoret starter igjen. Mens Hannover-spillerne passerer bordet hvor VG Nett intervjuer Moas agenter i restauranten på det fasjonable hotellet noen minutter unna bykjernen i Tysklands ellevte største by - med litt over en halv million innbyggere - letter Stig Lillejord litt på sløret om hvordan nettopp Hannover ble Moas nye klubb.

- Hannover har sett Moa opp mot 20 ganger, både live og på dvd. De har fulgt ham i lang tid. Denne overgangen viser hvordan klubbene i Europa jobber med å hente spillere, akkurat som vi opplevde for eksempel med Le Mans da de hentet Thorstein Helstad og Fredrik Strømstad, sier Lillejord, som er klar på at folk flest tror overganger går lettere for seg enn hva realieten er.

VG Nett-leser:
- Hannover 96 er ikke så verst som man skulle tro.
Diskutert saken her!

- Folk ser Erik Huseklepp score to mål mot Frankrike. Et par dager senere får jeg høre "jøss, hvorfor er han ikke solgt"? Men det handler om å passe inn i profilen til et kjøpende lag med den rette timingen, sier Lillejord, som også er Brann-spissens agent.

- Var det lettere på alle måter å få solgt spillere til utlandet før?

- Det fungerer ikke som på 90-tallet nå. Fotballspillet har forandret seg ekstremt mye i forhold til at alt skjer raskere. I like stor grad har overgangsbiten endret seg. Alt er mer profesjonelt.

Før serieåpningen mot Eintracht Frankfurt er det ikke bekreftet om Moa spiller. Med slik VG Nett forstår det etter å ha snakket med flere kilder rundt klubben, er det sannsynlig at Hannover går ut i en formasjon med to spisser i premieren - og at det blir Moa og tidligere RBK-spiller Didier Konan Ya.

Det er forhåndssolgt 37.000 billetter til kampen, som går av stabelen klokken 15.30. Følg VG Netts dekning under!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball