Hovedinnhold

Ståle Solbakken mener fire av de seks «store» er en skuffelse i Premier League:

Tror England mister en CL-plass hvis storklubbene ikke forstår alvoret

KJEMPING: Manchester Uniteds Mariouane Fellaini og Liverpools Jordan Henderson i aksjon under søndagens kamp på Anfield i Liverpool. United vant 1-0 - uten å imponere.
KJEMPING: Manchester Uniteds Mariouane Fellaini og Liverpools Jordan Henderson i aksjon under søndagens kamp på Anfield i Liverpool. United vant 1-0 - uten å imponere. Foto: Jon Super, Ap
Ståle Solbakken (47) mener England kommer til å miste den fjerde Champions League-plassen til Italia - hvis de antatt beste lagene skuffer like stort neste sesong.

Så ille mener København-treneren det står til med lag som Manchester United, Liverpool, Manchester City og Chelsea.

– Det er det som er i ferd med å skje. Men ingen snakker om det, det er akkurat som om temaet er ikke-eksisterende i England. Men Italia kan fort overta den fjerde av de engelske plassene i Champions League innen to år, sier Solbakken til VG.

200 km/t

Han så Liverpool tape 1-0 for Manchester United søndag. Og han mener det må ha vært den svakeste kampen mellom de to lagene noen gang. Han er også skremt over nivået til Chelsea og Manchester City.

– Liverpool, Chelsea og Manchester United er langt under pari. Manchester City er under pari. Arsenal og Tottenham er omtrent som de bør være, mener Solbakken om de seks antatt beste, og største, klubbene i engelsk fotball.

Han lister opp grunner til at disse klubbene har vært så svake:

– Liverpool spiller fotball i 200 kilometer i timen, noe som ikke er mulig med det laget. Derfor får de heller aldri kontroll på kampene. De spiller på samme måte om de møter Manchester City eller West Bromwich.

KRITISK: Ståle Solbakken er svært skuffet over de største og mest ressurssterke klubbene i engelsk fotball denne sesongen.
KRITISK: Ståle Solbakken er svært skuffet over de største og mest ressurssterke klubbene i engelsk fotball denne sesongen. Foto: Helge Mikalsen, VG

En skam

– Manchester United har vært elendige i de to siste transfervinduene. Hvis du så benken deres mot Liverpool, så er det en skam at en klubb med et så sterkt merkenavn som United har en så dårlig benk.

– Chelsea burde vært med å kjempe om både Premier League- og Champions League-tittel, etter det de gjorde forrige sesong. Men transfer-sommeren deres var en katastrofe. De endte opp med Pedro, som ikke er bedre enn det de har, og Loic Remy er spissreserve. Det holder ikke, og jeg tror dette førte til at José Mourinho ble sur, vanskelig og vrang – og til slutt fikk nok.

– Manchester City har det største potensialet av alle, og de beste spillerne. Men det er noe litt slapt over City. De har ikke nok sprut i spillet sitt, i tillegg selvsagt til langvarige skadeproblemer på nøkkelspillere som Agüero, Silva og Kompany.

Lite skille

– Tottenham får masse ros, men det er omtrent som forventet, på det nivået jeg mener de bør være. Det samme er Arsenal. De bør være der de er nå.

Ståle Solbakken gir et bilde på hvor lite stabile, og til å stole på, mange av de antatte topplagene nå er:

– Hvis disse lagene spiller en kamp på bortebane, så vet du at sjansen er ganske god for at de taper. De vinner og taper, som alle andre lag gjør. Skillet er langt mindre.

Solbakken kommer med et annet, og viktig, poeng som underbygger påstanden sin:

Hvor er stjernene?

– Hvis du ser på hvilke spillere som har vært best for storklubbene, så får du noen uvanlige svar: Fernandinho hos Manchester City, John Obi Mikel i de siste kampene for Chelsea, Dejan Lovren, fort kort tid siden utskjelt stopper i Liverpool. Morgan Schneiderlin, grovarbeider hos Manchester United.

Det er ikke Agüero og Silva, Costa, Fabregas og Hazard, Sturridge og Coutinho, eller Wayne Rooney som dominerer nå.

Men det er fortsatt moro med engelsk fotball, det er fortsatt sjarmerende, det er intensitet og underholdning. Taktisk er det derimot langt bak det som bør kreves av de største klubbene, og det samme er spillerlogistikken.

Det er langt bak det vi bør kreve av klubber som de to fra Manchester, fra Chelsea og fra Liverpool, mener Ståle Solbakken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball