Hovedinnhold

«Chippen» om Stabæk-retur: - Man skal aldri si aldri

* Er klubbløs etter fire år i Saudi-Arabia og Qatar
* Storspilte for Sverige mot Frankrike i siste EM-kamp

TIL NORGE? Christian Wilhelmsson i duell med Frankrike-stopper Adil Rami i svenskenes 2-0-seier. Foto: AFP
TIL NORGE? Christian Wilhelmsson i duell med Frankrike-stopper Adil Rami i svenskenes 2-0-seier. Foto: AFP
KIEV (VG Nett) Christian «Chippen» Wilhelmsson (32) herjet mot kvartfinaleklare Frankrike. Nå jakter han på ny klubb, og blir småsalig i blikket når han snakker om Stabæk.

Denne saken handler om:

- Stabæk er faktisk klubben i mitt hjerte. Moderklubben min er Mjällby, men det var Stabæk som fikk meg ut av gutterommet og gjorde meg til fotballspiller, sier Wilhelmsson til VG Nett.

Det var Tom Schelvan som i sin tid ble oppmerksom på en lyshåret driblefant i svensk 2. divisjon. Unge Wilhelmsson takket ja da tilbudet kom fra Stabæk, og 12 år senere har spilt sin 77. landskamp.

Han fikk sjansen i 2. omgang for Sverige som takket for seg i EM med en gledelig 2-0-seier mot Frankrike. På venstrekanten skapte teknikeren veldig mye, og ble belønnet med en 7-er på VG-børsen.

Det samme fikk for øvrig Zlatan Ibrahimovic, Sebastian Larsson og Olof Mellberg.

Wilhelmsson har de siste fire årene spilt i Saudi-Arabia for Al-Hilal og vært på lån i Qatar-klubben Al Ahli. Nå er han kontraktsløs, og tar ferie uten å vite hvor han spiller i fremtiden.

- Følger du fortsatt med på hvordan det går med Stabæk?

- Ja, det er klart jeg gjør det. Nå har det ikke alltid vært så lett siden jeg har bodd veldig langt unna i mange år. Men jeg følger med og har sterke følelser for klubben.

HAR GODE MINNER: Ingebrigt Steen Jensen. Foto: Kristian Helgesen
HAR GODE MINNER: Ingebrigt Steen Jensen. Foto: Kristian Helgesen

- Er det aktuelt å gjøre et lite comeback der - de kunne trengt noen flere poeng?

- Man skal aldri si aldri. Nå er det vel sånn at de kanskje først og fremst trenger økonomisk hjelp og ikke spillermessig, sier 32-åringen og gliser.

Han kom til Stabæk i 2000, og ble raskt en publikumsfavoritt på Nadderud. Den kjappe teknikeren debuterte på A-landslaget til Sverige i 2001 og står i dag med over 70 kamper. Fram til han forlot Stabæk sommeren 2003 spilte han 84 eliteseriekamper, scoret 25 mål og hadde 15 assist.

VG-børsen: Se Chippens statistikk i eliteserien 

- «Chippen» er virkelig en av de store spillerne som jeg føler vi har vært med på å utvikle i Stabæk. Sammen med Alanzinho står han kanskje frem som de to mest underholdende, sier Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen til VG Nett.

- Det er veldig moro å følge med på karrierene videre, og han var skikkelig god mot Frankrike, sier Steen Jensen.

2003-UTGAVEN: Her er Christian Wilhelmsson i aksjon mot Odd Grenland i april 2003. Foto: Scanpix
2003-UTGAVEN: Her er Christian Wilhelmsson i aksjon mot Odd Grenland i april 2003. Foto: Scanpix

- Hvordan hadde det vært å få ham tilbake på Nadderud nå?

- Det skulle jeg mer enn gjerne ha sett. Problemet er vel at han har lagt seg til litt dyrere vaner så det spørs om vi kan tilby lønna han krever. Finnes det noen der ute med masse penger og mye fritid så må de gjerne hjelpe oss med å hente «Chippen» og Alanzinho tilbake.

Wilhelmsson var tre sesonger i Anderlecht etter overgangen fra Stabæk, og dro videre til Nantes der han slet med å få spilletid. Han ble lånt ut til Roma, Bolton og Deportivo La Coruna med varierende suksess før det altså ble fire sesonger i Saudi-Arabia.

- Jeg vet faktisk ikke hvor jeg havner nå, men telefonen min er skrudd på selv om jeg skal ha ferie. Det blir spennende å se om agenten min ringer.

- Jeg begynner jo å bli en eldre mann, så hvis jeg skal avslutte karrieren i både Stabæk og Mjällby som jeg tidligere har sagt, så begynner det å haste, sier «Chippen» og ler.

PS! Stabæk ligger helt sist i eliteserien med fire poeng på de 11 første kampene, men vant overbevisende 4-1 mot Lillestrøm i den siste kampen før ferien. For tre dager siden ble det imidlertid et pinlig cuptap for 2. divisjonsklubben Asker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball