Hovedinnhold

Tine (29) er årets EM-profet takket være Portugal

<p/>
<p>EUROPAMESTER: Cristiano Ronaldo jubler etter Portugal vant 1-0 over Frankrike og ble europamestere. EM-profetens vinner, Tine Sem Røren (29), er glad hun satset på Portugal.</p>

EUROPAMESTER: Cristiano Ronaldo jubler etter Portugal vant 1-0 over Frankrike og ble europamestere. EM-profetens vinner, Tine Sem Røren (29), er glad hun satset på Portugal.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG/ Privat
Av mer enn 26.000 EM-profeter var det Tine Sem Røren (29) fra Hokksund som gikk av med seieren og ble VGs EM-profet!

Denne saken handler om:

– Det var veldig gøy å vinne! Morsomt å komme øverst på lista, sier 29-åringen fra Hokksund når hun blir fortalt at hun er vinner av VG-konkurransen «EM-profeten». 

Over 26.000 fotballsupportere har engasjert seg og gjettet ulike utfall før mesterskapet startet 10. juni. Allerede i gruppespillet la Røren et godt grunnlag, noe som resulterte med at hun hadde hele 12 av 16 lag riktig i 8. delsfinalen. Til slutt endte hun opp med 98 poeng av 182 mulige. 

– At Portugal har karret seg fremover, reddet meg. Også var jeg heldig med å tippe riktig på semifinalen mellom Tyskland og Frankrike, sier hun og påpeker at hun alltid har vært Portugal-fan. 

Har du lest denne? Liv (54) ler av eget EM-tips – havnet sist av 26.000 påmeldte

Gjettet riktig europamester

Spesielt fornøyd var Røren med å vinne over de andre på jobb. EM har vært et mye diskutert tema på jobben den siste måneden, og hun synes det er morsomt at hun kan vinne over guttene.

– Jeg har ikke brukt mye tid på å analysere lagene, men jeg ser en del på fotball, så jeg vet jo en del om lagene. Og jeg har jo satset på de største lagene, selv om resultatene gjennom kampene har vært litt hipp som happ. 

I kvartfinalen hadde Røren gjettet fem av åtte lag riktig. I semifinalen hadde hun tre av fire lag riktig; hun trodde Spania skulle ta seg til semifinalene. I stedet var det Wales som tok den plassen. I finalen var begge lagene riktig; Frankrike mot Portugal. Riktignok hadde hun gjettet at stillingen ble 2-1 til Portugal, og ikke 1-0 på overtid slik det ble, men med riktig lag som europamestere fikk hun 16 poeng. 

Fikk du med deg denne? Kaspar (29) ble VGs EM-profet nummer 10.000!

Tøff konkurranse

Ikke bare er hun, ifølge VGs konkurranse, Norges beste EM-tipper - hun har også vunnet 10 billetter til VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Tyskland 4. september. Dit har hun planer om å ta med fotballinteresserte venner og familie. 

EM-profetens topp 10-liste hadde fire damer og seks menn. Det var tett om førsteplassen, og kun ett poeng skilte Røren og Mikal Ytrearne Larsen på andreplassen. Poenget som skilte de to var allerede gitt ut i gruppespillet. Mens Røren hadde 29 poeng, av 51 mulige, hadde Larsen 28 poeng.

Fire personer hadde 93 poeng og hele syv personer hadde 92 poeng. Man må faktisk helt ned på 35. plass for å finne første person med mindre enn 90 poeng.

– Jeg visste før finalen at jeg ledet, men jeg var spent på om resultatet kom til å endre seg etter finalen var ferdigspilt, sier Røren. 

Har du fått med deg reglene for EM-profeten?

Slik har du fått poeng i EM-profeten 

Hvis du har gjettet riktig vinner i en kamp, gir det deg ett poeng. Har du i tillegg gjettet riktig resultat, har du fått ytterligere ett poeng. I hver eneste gruppespillkamp kunne man oppnå to poeng - og i sluttspillet kan poengene potensielt være enda større om du har truffet riktig med spådommene dine.

– Med fire av de seks beste 3. plassene videre til 8. delsfinale er det denne gangen meget uoversiktlig å få oversikt over hvem som møter hvem. Da blir det samtidig umulig å treffe på oppsettet videre. Hos oss fikses alt automatisk, og derfor håper jeg tippekonkurransen vil være til glede for mange, sa VGs sportssjef Øyvind Brenne i forkant av mesterskapet. 

Ved poenglikhet teller poengene fra de siste kampene mest. For eksempel; hvis to deltakere har like mange poeng, men bare den ene har tippet riktig finalevinner, er det den som har tippet finalevinner som vinner. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball