Hovedinnhold

VIF-Zahid slakter Kristiansund og Eliteserien: – Bare tull

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund – Vålerenga 1-1) Vålerenga-profil Ghayas Zahid (22) langer ut mot spillestilen til Kristiansund og flere andre Eliteserie-lag.

Denne saken handler om:

– Vi spiller mot et lag som bare slår lange baller. Jeg tror ikke jeg har vært borti lag som slår flere lange baller, men nå har det blitt ganske normalt i Eliteserien å spille på den måten. Sånn er fotballen i Eliteserien blitt, og det ødelegger norsk fotball, sier en svært misfornøyd Zahid til VG etter å ha scoret Vålerengas mål i 1-1-kampen borte mot Kristiansund.

Fått det med deg? Ghayas Zahid vil forlate Vålerenga

– Er du misfornøyd med at mange Eliteserie-lag spiller slik?

– Ja, selvfølgelig. Hvis vi skal ha frem spillere, så kan vi ikke spille på den måten der. Det er bare tull, sier Zahid, som først ga uttrykk for sin misnøye i et direktesendt intervju på MAX rett etter kampslutt.

Keepertabber i sentrum da Vålerenga tok poeng i Kristiansund:

– Farlig for utviklingen

Vålerenga hadde 66 prosent ballbesittelse mot et Kristiansund som skapte mange store sjanser etter lange baller i bakrom. Gjestene prøvde å bryte ned Kristiansund med raske, korte kombinasjoner langs bakken, men det var Christian Michelsens menn som var nærmest seieren.

Les også: Solskjær hylles etter «genistrek»

Christoffer Aasbak scoret Kristiansunds mål på frispark før Zahid utlignet i andre omgang.

– De skal ha for at de legger ned masse hardt arbeid, men det er det mange lag i Eliteserien som gjør. Når du begynner å spille slik fotball... Det er greit at du skal ødelegge for motstanderen, men du ødelegger for deg selv også. Hva er det de prøver å få frem ved å spille den type fotball? Det er det jeg lurer på. Jeg skjønner meg ikke på det, sier Zahid.

– Hvilke lag synes du er verst i Eliteserien?

– Jeg har ikke noen navn å nevne, men det er jævlig mange. Det blir bare flere og flere, og det kommer sikkert til å bli enda flere neste år. Det er en kultur som begynner å bygge seg. Det er greit at man skal slå noen lange baller og spille litt kynisk, men når du konstant gjør det, så skjønner jeg det ikke, sier 22-åringen med de omstridte leggskinnene:

Zahid, som har scoret fem mål og slått fire målgivende pasninger denne sesongen, er bekymret for at spillestilen i Eliteserien vil ødelegge for spillerutviklingen i norsk fotball:

– Jeg tror det er farlig for utviklingen. Det kommer an på hvordan norsk fotball ønsker å se ut. Hvis de vil produsere spillere som bare er sterke i luften og kan slå lange baller, så er dette perfekt, men jeg tror ikke det fører til at man utvikler flere spillere som kan spille i utlandet.

– Hva mener du man bør gjøre med dette?

– Jeg vet ikke. Det får de finne ut av. Men jeg vet ikke hva de prøver å få ut av å spille sånn. De får svare, de som driver med dette. De har nok en plan bak det, sier Zahid.

KBK-trener: – Bekymrer meg ikke

Kristiansund-trener Christian Michelsen reagerer slik når han blir konfrontert med Zahids uttalelser:

– Det bekymrer meg ikke i det hele tatt. Alle spillere snakker for sine egne kvaliteter. Hvis han ser på kampene vi har spilt tidligere i sesongen, så har vi spilt veldig god festfotball til tider.

– Så vet vi at vi er førstereis og må ta hensyn til motstanderne. Det hadde vært meningsløst å tro at vi skulle spilt ball i hatt med dem, så vi følte at vår største sjanse var å ligge disiplinert, jobbe knallhardt og gå for overganger. Det synes jeg vi lyktes godt med, sier Michelsen før han peker bort på Vålerenga-kaptein Christian Grindheim og sier at «det tror jeg han der også er enig i».

– Jeg tror vi har en litt forskjellig oppfatning av fotball, svarer Grindheim.

Midtbanespilleren er ganske enig med lagkamerat Zahid, men sier han forstår at Kristiansund velger å legge seg bakpå.

– Når vi har så mye ballbesittelse på bortebane, så er det litt vel mye. Det er nesten Barcelona-tall... Vi ønsker å dyrke vår stil, så får de andre lagene dyrke sin stil, sier Grindheim.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball