Hovedinnhold

Tommy Høiland mener lagkameratene må endre holdning

<p>HAR TROEN: Tommy Høiland har troen på at Viking kan berge plassen, men etterlyser mer optimisme fra lagkameratene.</p>

HAR TROEN: Tommy Høiland har troen på at Viking kan berge plassen, men etterlyser mer optimisme fra lagkameratene.

Foto: Carina Johansen, NTB scanpix
SANDEFJORD (VG) Tommy Høiland mener Viking rykker rett ned om ikke lagkameratene begynner å tro det er mulig å berge plassen.

Denne saken handler om:

– Jeg vet det er mulig, men det begynner å haste med å vinne fotballkamper. Da må vi ha tro på det, alle sammen – det holder ikke med én, sier Tommy Høiland til VG.

Etter 3-1-tapet mot Sandefjord søndag kom han ruslende ut av garderoben med en sekspakning Cola under armen. Og mens Viking-trener Ian Burchnall hardnakket gjentok at spillerne fortsatt tror det er mulig å berge plassen – selv med sju poeng opp til kvalifiseringsplass med ni runder igjen – la ikke Høiland noe i mellom.

Tidligere: – Det begynner å haste med å vinne

På VGs påstand om at det så ut som mange av Viking-spillerne rett og slett har gitt litt opp, svarte Høiland: «Enig».

- Det ser ikke ut som vi har tro på det. Det er det eneste som gjelder, fortsatte spissen.

Munnhuggeri med lagkamerat

Mot slutten av kampen endte han også i heftig diskusjon med innbytter Zymer Bytyqi. De to ble ikke enige om det var pasningen som var dårlig slått, eller løpet som ikke gikk der det skulle.

– Du er ikke på blideste når du spiller 10 mot 11 og ligger under 3-1. Det gikk fort over. Men det verste vi kan gjøre nå, er å bli likegyldige. Vi må kjefte og smelle litt!

– Og nå blir det å slukke sorgene med den sekspakningen?

– Ja. Vi trenger det nå.

Tabbemål

28-åringen ble hentet hjem til Viking i sommer som én av flere nye spillere i jakten på å unngå nedrykk. Mot Sandefjord var det en av de andre nykommerne, debutant og spissmakker Ghislain Guessan, som sendte Viking i ledelsen med et godt langskudd etter knapt et kvarter spilt.

Husker du? Adegbenro forlater Viking – enig med Rosenborg

Men to mål av Carlos Grossmüller snudde kampen i løpet av et kvarter før pause, og en dobbel-tabbe i andre omgang forærte Flamur Kastrati muligheten til å sette 3-1 fra straffemerket.

– Det er personlige feil vi ikke har råd til. Vi starter bra, men får en rett i trynet etterpå. Vi må bli mer kyniske, sier Høiland, som forlot Viking i 2008 og siden har spilt for Sandnes Ulf, Molde, Lillestrøm (lån) og Strømsgodset.

Lysglimt: Ville scener da Viking endelig vant

Da han resignerte med Viking, sa han til VG at han var i sin beste beste fotballalder. Nå frykter han at de kan bli tilbrakt i 1. divisjon. Vikings 15 poeng på 21 kamper må minimum dobles på de siste 9 om det skal være håp om å klatre på tabellen.

Treneren avviser at de har gitt opp

Trener Ian Burchnall avviser imidlertid at Viking er et ”dead team running”.

– Vi lå under 3-1 og spilte 10 mot 11. Det var derfor vi så avskrudde ut, sier han til VG.

Les også: Viking-sjefen trenger fem-seks nye spillere for å overleve

– Så dere har virkelig fortsatt tro på at dere kan berge plassen?

– Ja!

Bohinen ser mot Brann

Lars Bohinen leder et Sandefjord-lag som ble tippet rett ned, men nå har nådd det mange kaller 30-poengsgrensen. I Sandefjord har de imidlertid så mye rutine både fra nedrykk og fangst at de ikke selger biffen før hvalen er harpunert.

– Det ser jo bra ut. Slår vi Brann i neste kamp, da skal vi begynne å føle oss trygge, sier Bohinen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball