Hovedinnhold

Stabæk-spillerne raser etter omdiskutert straffespark

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga - Stabæk 1-1) Stabæk-spillerne gikk i strupen på dommer Kai Erik Steen etter at Vålerenga fikk et omdiskutert straffespark like før slutt.

Denne saken handler om:

Stabæk så ut til å ta med seg alle poengene da kamplederen tildelte hjemmelaget et meget omdiskutert straffespark.

Mande Sayouba så ut til å være først på ballen i duellen med Bård Finne, men dommeren pekte på straffemerket to minutter før slutt.

Ghayas Zahid scoret sikkert, og dermed endte kampen 1-1.

Les også: Ingebrigtsen om Edvartsen-saken: – Blir lei meg

Dommeren forsvarer avgjørelsen

– Jeg synes det var en virkelig dårlig avgjørelse av dommeren. Det var ikke straffespark, sier Mande Sayouba til VG.

Dommer Steen måtte rekke et fly og hadde ikke tid til å la seg intervjue i pressesonen etter kampen. Overfor Eurosport gjør han det klart at han står inne for avgjørelsen.

– Jeg ser keeper kommer ut med strak fot, og treffer ankelen til VIFs angrepsspiller på en hensynsløs måte. Det er straffe og gult kort. Det er sånn jeg ser det live, og jeg mener det er helt riktig også etter å ha sett det på TV, sier Steen til Eurosport Norge.

Stabæk-spillerne skjønte ingenting av Vålerengas straffespark – se video:

Les også: Drømmescoring reddet Strømsgodset

Stabæk-spillerne er av en helt annen oppfatning.

– Jeg traff ballen før spilleren. Jeg synes jeg gjorde det bra i den situasjonen. Jeg ble virkelig sjokkert da han blåste straffespark, tillegger Stabæk-keeperen.

– Det så ikke ut som straffe fra der jeg sto. Det så ut som at Sayouba var rent på ballen. Vålerenga-spillerne sa også at det aldri var straffe. Når både vi og Vålerenga-spillerne mener det ikke er straffe, så er det ikke straffe – selvfølgelig, sier Ohi Omoijuanfo.

Njie: – Det var tull

Moussa Njie, som kanskje skulle hatt straffespark på stillingen 0-0, beskriver Steens vurderinger som «tull».

– Jeg ble dratt ned av Lundström, men jeg får til et lite skudd samtidig som jeg er på vei ned, sier Stabæk-vingen.

– Hvilke av de to situasjonene synes du var mest straffespark?

– Selvfølgelig min. Han drar meg ned soleklart. Det andre var ikke straffespark. Ingen skjønte hva som skjedde. Det var tull, svarer Njie.

Se video-intervju med Bård Finne om straffesituasjonen:

Les også: Konradsen matchvinner i Lerkendal-drama

Stabæk-trener Toni Ordinas var mer diplomatisk enn spillerne sine.

– Det første vi lærer spillerne på akademiet er at det ikke finnes unnskyldninger etter en kamp. Jeg vil ikke bryte den regelen, sier Ordinas.

– Ble du overrasket over at han dømte straffespark?

– Ja. For meg var det en overraskelse, svarer Stabæk-treneren.

Tok ledelsen på overtid av første omgang

Det så lenge ut til at gjestene fra Bærum skulle ta med seg seieren hjem etter at Tonny Brochmann og Luc Kassi kombinerte lekent på overtid i første omgang. Et passivt Vålerenga ble stående å se på at dansken med yttersiden prikket inn Stabæks ledermål – via stanga.

Bare minuttet tidligere hadde Vålerenga en gigantisk sjanse til å ta ledelsen. Ghayas Zahid fant Bård Finne med en nydelig pasning. Spissen skjøt rett på Mande Sayouba, men returen ble en delikatesse av en servering for Abdisalam Ibrahim. Utrolig nok klarte Ibrahim å skyte over det åpne målet.

Les også: VG fulgte kampen live her

Tidligere i omgangen var også Stabæk nærmest å ta ledelsen. Moussa Njie skjøt i stanga etter kvarteret. Ti minutter senere skjedde situasjonen der samme mann muligens ble snytt for et straffespark da Robert Lundström gikk i kroppen på Stabæk-talentet i god posisjon.

Bare syv poeng på syv kamper for VIF

Innbytter Chidera Ejuke kom inn for en svak Daniel Berntsen en drøy halvtime før slutt og fikk litt fart på Vålerenga, men hjemmelaget skapte ikke all verdens store sjanser foran nok et skuffende publikumsoppmøte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>UENIG: Dommer Kai Erik Steen ga Stabæks keeper Mandé Sayouba gult kort og Vålerenga straffespark etter duellen med Bård Finne.</p>

UENIG: Dommer Kai Erik Steen ga Stabæks keeper Mandé Sayouba gult kort og Vålerenga straffespark etter duellen med Bård Finne.

Foto: Audun Braastad, NTB scanpix

– Vi var passive de første 15-20 minuttene. Etter det synes jeg vi kommer bedre inn i det, og det er egentlig utrolig at vi ikke setter noen av kontringene. I stedet får vi en i trynet rett før pause. Og det er drepen. Men vi gjør en bra andre omgang der vi kjører kampen. Vi fortjener ett poeng til slutt, sier VIF-trener Ronny Deila til VG.

– Men fortjener dere å få det straffesparket?

– Det har jeg ikke sett ennå. Det er vel kanskje greit at jeg ikke så det. Det var 10-15 spillere mellom meg og det som skjedde. Vi får se det igjen på video, svarer Deila.

Les også: LSK-keeper tatt i doping

Ut fra spill og sjanser var det greit nok med uavgjort, men starten på sesongen har utvilsomt vært en skuffelse for hardtsatsende Vålerenga. På de syv første kampene er det bare blitt syv poeng.

– Vi burde hatt et tosifret antall poeng. Vi startet sesongen veldig dårlig, men har vært bedre i det siste nå. Det er ingen grunn til å legge seg ned å dø. Vi ser potensiale i mye av det vi gjør, sier treneren.

Nå venter to svært viktige kamper for Oslo-klubben: Borte mot Aalesund og hjemme mot Kristiansund. Deretter: Sarpbsorg (b) og Rosenborg (h). VIF bør kjapt få opp poengfangsten hvis ikke dette skal bli en kamp for å overleve – igjen.

Les også: Første AaFK-seier i Molde på 5063 dager

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball