Hovedinnhold

Slik forklarer han RBKs svake vår

<p/>
<p>GOD: RBK kunne takke André Hansen for at det ikke ble flere baklengs mot FKH. Det tenker ikke sisteskansen noe på: – Jeg tenker mer på at vi ikke klarte å score noen mål, sier han.</p>

GOD: RBK kunne takke André Hansen for at det ikke ble flere baklengs mot FKH. Det tenker ikke sisteskansen noe på: – Jeg tenker mer på at vi ikke klarte å score noen mål, sier han.

Foto: Jan Kåre Ness, NTB scanpix
HAUGESUND (VG) Til tross for at RBK kjemper i toppen av Eliteserien, innrømmer André Hansen (27) at trønderne underpresterer. – Et stort press, sier landslagskeeperen.

Denne saken handler om:

Seks poeng på seks kamper er uvanlig kost for seiersvante «trollunger». Søndag kom attpåtil det andre tapet på en måned da Haugesund ble for sterke på eget gress.

Etter kampen kunne trener Kåre Ingebrigtsen fortelle VG at man alltid er bekymret når man underpresterer.

Så du denne? Ingebrigtsen irritert på FKH-stopper

Svikter på flere områder

Bekymret er ikke Hansen, men innrømmer at han har vanskelig for å forklare hvorfor laget som vant serien med 15 poeng i fjor, underpresterer.

– Jeg tror vi svikter litt på flere parametere. Både i forsvar, angrep, kollektivt, duellspill og mentalt. Er du fem prosent ned på alle de, er det vanskelig å vinne alle fotballkamper, sier 27-åringen.

Etter like mange serierunder i fjor (13) hadde Rosenborg tatt 32 poeng og vunnet ti av kampene, tapt en og spilt to uavgjort. Etter 13 serierunder i år står hvitskjortene med 25 poeng, syv seire, fire uavgjort og to tap.

– Skal du se vårseosngen i år under ett, så er vi ikke på maksnivå. Kommer du på bortebaner som mot Haugesund, er det knalltøft. Det er cupfinale for motstanderne, og da er det vanskelig. Jeg skulle gjerne gitt ett svar på hvorfor vi ikke er bedre, men det kan jeg ikke.

– Gjør det situasjonen ekstra frustrerende når det ikke er én spesifikk ting å sette fingeren på?

– Da hadde det hvertfall vært mye lettere å gjøre noe med det. Men det varierer fra kamp til kamp. En dag er vi kanskje for dårlige i duellspillet, mens en annen er vi ikke gode nok som lag.

Stort press

Mot FKH var keeperen den klart beste for gjestene. Oslo-gutten vartet opp med flere viktige redninger, og holdt RBK inne i kampen. Dessverre maktet ikke noen av de andre på laget å score.

– Det er noe vanskelig mentalt for oss, det er stort press. I ligger på delt topp hvis Brann vinner mandag, så hvor dårlige er vi? Det er en vanskelig prosess for oss mentalt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball