Hovedinnhold

Sjanseløse Odd rundspilt av Sandefjord

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord – Odd 0-0) Rafik Zekhnini (19) så ut som han var redd for å bli skadet i nesten hver eneste duell. Medaljekandidat Odd lignet på et bunnlag.

Denne saken handler om:

Sandefjord var klart best, og det var smått utrolig at ikke blåtrøyene tok med seg tre poeng. Vestfoldingene dominerte totalt, vant sjansestatistikken 8-0 – og fikk Odd stort sett til å ty til noen planløse og lite treffsikre langpasninger.

– Jeg har ikke sett et lag gjøre Odd så dårlig som vi gjorde i dag, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen til VG.

Les også: Hareide skeptisk til Bendtners landslagsform

Skapte null målsjanser

Telemarkingene skapte faktisk ikke en eneste målsjanse i møtet med nedrykksdømte Sandefjord. Men denne lørdagen var det hjemmelaget som så ut som et topplag og Odd som så ut som en dumpekandidat.

– Det er surt når vi skaper så mye sjanser. Det burde ha kommet et mål ut av det, sier Bohinen.

Trolig var det en av Odds svakeste kamper i dette årtusenet.

– Første omgang er det dårligste vi har gjort kanskje så lenge jeg kan huske. Det å spille en kamp uten å skape én målsjanse... Vi greide til og med å skape målsjanse mot Borussia Dortmund borte. Når vi ikke klarer det mot Sandefjord borte, så sier det litt om prestasjonen, sier Dag-Eilev Fagermo til VG.

– Hva er forklaringen?

– Det vet jeg ikke. Det får vi ta på treningen på mandag. Du får en sånn kamp i ny og ne. Nå var vi mye bedre enn Molde forrige helg og greide å tape. I dag var vi dårlige, men fikk poeng, svarer Odd-treneren.

Les også: Historiske Wengers søte revansje

Sandefjord hadde mer enn nok sjanser til å sikre en fortjent seier. 20 minutter før slutt måtte Viljar Myhra ut i full strekk for å slå Håvard Storbæks skudd til corner. Den tidligere Odd-spilleren eide for øvrig midtbanen sammen med lagkamerat Enric Valles.

Les også: Gabrielsen sørget for tidenes første Molde-seier i Skien

Langskudd fra Storbæk kunne sikret seieren

Et tamt Odd var egentlig aldri i nærheten. Masse feilpasninger, puslete duellspill og planløst angrepsspill sørget for at gjestene ikke skapte en eneste målsjanse.

– Vi skaper ikke så mye. Jeg kan ikke huske at vi skaper noen sjanser. Det er ganske overraskende. Mye slurv og enkle feil, sier Rafik Zekhnini.

Stortalentet så nesten ut som han var redd for å bli skadet i mange av duellene, og ble effektivt stoppet av El-Hadji Kane. Men 19-åringen avviser at fjorårets og vinterens skadeproblemer har gjort ham engstelig og passiv.

– Nei, jeg er skadefri nå, så jeg tenker ikke noe på den skaden i det hele tatt. Det har vært en trøblete vinter. Det er helt normalt at ikke prestasjonen er på topp fra start. Det skjønner alle som kan fotball. Jeg kommer, lover Zekhnini.

13 minutter før slutt var Sandefjord nok en gang nær seiersmålet etter en corner, men Myhra reddet igjen.

Og i det 87. minutt prøvde Storbæk seg igjen, denne gang fra over 30 meter, med et presist skuddforsøk. Odd-keeper Myhra rakk akkurat frem i tide og fikk slått til en av særdeles mange Sandefjord-cornere.

På overtid fikk både Sandefjord-keeper Ingvar Jonsson og Olivier Occean gult kort. Jonsson var borti Odd-spissen med noe som minnet om et slag, men uansett ikke så hardt at det var noen grunn for Occean til å kaste seg i bakken.

PS! Etter seks seire og fire tap på de ti første kampene spilte Odd for første gang uavgjort i Eliteserien denne sesongen.

Les også: Deila mener Sarpsborg er det beste laget VIF har møtt

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball