Hovedinnhold

Plukket ut til Eliteserie-stunt:

Så glad ble Ella (12) for Sandefjord-heltens drømmebeskjed

Søndag får Ella Askevold-Larsen (12) oppfylt en stor drøm, når hun og 32 andre barn skal utfordre to Eliteserien-kapteiner.

Som forsvarsbautaer i offensive lag som Strømsgodset og Sarpsborg 08 er Jakob Glesnes (23) og Sigurd Rosted (23) vant til å måtte spille i undertall.

Søndag får de seg nok likevel en uvant utfordring, når 33 barn og unge står på motsatt banehalvdel.

Så du? Tromsøs trøndere mener Rosenborgs trønder-mangel er en styrke

Da skal de møte laget Eurosport og Nordic Screens har plukket ut til Drømmekampen, hvor barn fra åtte til tolv år er plukket ut til en drømmehelg i Oslo.

Søndag, rett før oppgjøret mellom Vålerenga og Aalesund i Eliteserien, avsluttes helgen med kamp på Vålerengas stadion mot Glesnes og Rosted.

Overrasket av helten

Én av de 33 heldige er tolv år gamle Ella Askevold-Larsen fra Sandefjord. Den fotballfrelste 12-åringen med downs syndrom ble i mai overrasket med en plass på laget av sin store helt: Sandefjord-spiller André Sødlund (se klippet i toppen av saken).

Tallknusernes dom: Slik ender Eliteserien

– Hun gleder seg veldig. Ella gleder seg stort sett til alt, og fotball er noe av det hun gleder seg mest til hele tiden, forteller mor Line Askevold til VG.

– Ella er på banen for å score

Hele familien tar lørdag turen inn til Oslo, hvor Ella skal møte trener Thomas Myhre og resten av de 32 spillerne.

– Hun snakker om drømmekampen hele tiden, og spør hvor mange dager det er igjen, forteller Askevold.

Moren er spent på hvordan trener Myhre kommer til å organisere laget, men er sikker på én ting:

– Ella er på banen for å score mål, lover hun på datterens vegne.

Vålerenga - Aalesund går klokken 18 søndag, og sendes direkte på Eurosport og Eurosport Player. Kampen kan følges på VG Live her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball