Hovedinnhold

Rosenborg og Aalesund buet av banen etter nitrist forestilling

<p>KAPTEINSDUELL UTEN VINNER: Rosenborgs Mike Jensen og Aalesunds Fredrik Carlsen fikk med seg ett poeng hver fra Lerkendal.</p>

KAPTEINSDUELL UTEN VINNER: Rosenborgs Mike Jensen og Aalesunds Fredrik Carlsen fikk med seg ett poeng hver fra Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold, NTB scanpix
LERKENDAL (VG) (Rosenborg-Aalesund 0-0) Aalesund tok med seg ett fortjent poeng hjem fra Lerkendal - etter å ha greid noe de aldri har greid før.

Denne saken handler om:

På 29 kamper lagene imellom hadde Rosenborg aldri gått av banen uten å score mot Aalesund. Da lagene tuslet i garderoben etter en sjansefattig 0-0-forestilling, svarte publikum med å bue.

Det mener Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen at laget må tåle.

– At folk er misfornøyde, det tåler vi. Vi er misfornøyde vi også. Målet vårt er å bidra til trivelig underholdning på Lerkendal, og det klarer vi dessverre ikke i dag, sier Ingebrigtsen til VG.

VG LIVE: Slik var kampen minutt for minutt

Sjansefattig

Offensivt var trønderne en skygge av sitt vanlige jeg. Sjansestatistikken viser fire sjanser til hvert av lagene. Ingebrigtsen går likevel ikke med på at det var årsverste for Rosenborgs del.

– Nei, det syns jeg ikke. Det var verre i Stavanger, mot Viking. I dag blir vi frustrerte og spillerne spiller for mye én og én, i stedet for å gjøre det vi skal gjøre.

Etter at Aalesund åpnet best, spilte Rosenborg seg inn i kampen, og tok over mye av banespillet - dog uten å komme til store sjanser. Dermed stoppet Rosenborgs seiersrekke i Eliteserien på 5 (vant også siste seriekamp i 2016).

– Tynn suppe. Det er for dårlig tempo, og vi er altfor forutsigbare. Vi ser ikke ut som et lag, sier Pål André Helland til VG etter kampen.

Fornøyd bortegjeng

Aalesund-kaptein Fredrik Carlsen var godt fornøyd etter poengdelingen. Tangotrøyene reiste til Trondheim for å ta med seg tre poeng. Det greide de nesten.

<p>FORNØYD: Aalesund-kaptein Fredrik Carlsen var godt fornøyd etter poeng borte mot serielederen.</p>

FORNØYD: Aalesund-kaptein Fredrik Carlsen var godt fornøyd etter poeng borte mot serielederen.

Foto: Ole Martin Wold, NTB scanpix

– Vi har studert litt video av Rosenborg. Planen vår var å lokke backene deres ut for å utnytte bakrommet. Det syns jeg vi lyktes bra med, sier han til VG.

Aalesund var det førende laget i første omgang, og både Mos Abdellaoue og Edwin Gyasi hadde muligheter til å føre bortelaget i ledelsen. Dessverre sviktet avslutterferdighetene da det gjaldt som mest.

– Vi hadde et mål om å holde nullen og ta tre poeng. Nå ble det ikke tre poeng, men vi er ikke misfornøyde med å ta med oss ett poeng fra Lerkendal.

Rosenborg la om til 4-2-4 på slutten av kampen, og satte inn både Mushaga Bakenga og Mathias Vilhjálmsson for å få mer trøkk mot Aalesund-målet. Førstnevnte satte ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside.

Troll i ord

Før kampen uttalte Aalesund-trener Trond Fredriksen at laget hans ikke reiste til Trondheim for å legge seg bakpå, og satse på 0-0.

– Ja, da ble det jo selvfølgelig 0-0. Men vi tør å by på oss selv, vi skaper de største målsjansene i første omgang, og jeg er faktisk litt skuffa over at vi ikke vinner, sier han til VG.

Utover andre omgang blir Aalesund baktunge, og skaper ikke like mange sjanser som i første. Treneren forstår godt hvorfor trønderne går hjem skuffet, men går ikke uten videre med på at skuffede trøndere er ensbetydende med at det var en dårlig fotballkamp. 

– Grunnen til at det blir en kjedelig fotballkamp, er jo fordi Rosenborg ikke vinner 7-0. Men vi kom virkelig ikke hit for å legge oss i forsvar og ødelegge kampen.

I første omgang var det Aalesund som styrte det meste av banespillet. Fredriksen sier til VG at han kanskje aldri har sett laget bedre under sin tid som AaFK-trener.

– Fotball handler om å være god i alle spillets faser, og det syns jeg vi er i dag.

Mange gule kort

Dommer Trond Ivar Døvle, som var en av kampens beste aktører, delte ut hele ni gule kort; seks av dem til bortelaget.

– At vi fikk så mange syns jeg er blodig urettferdig. Men slik er det å være på Lerkendal, sier AaFK-treneren.

Seks ekstra overtidsminutter til tross, det endte med målløs poengdeling på Lerkendal.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball