Hovedinnhold

Ny Trondsen-kanon sikret seieren for Sarpsborg: – Fin den, altså!

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg – Vålerenga 2-0) Da Vålerenga-keeper Marcus Sandberg (26) sto på halvdistanse var Anders Trondsen (21) nådeløs.

Denne saken handler om:

Fra langt hold sendte Sarpsborgs midtbanespiller avgårde et skudd som gikk i en  perfekt bue og var så hardt at det «satt fast» i nettet bak en utspilt Sandberg.

– Den er fin den, altså, reagerer Trondsen når han får se reprisen på VGs mobiltelefon i intervjusonen etter kampen.

I motsetning til Vålerengas Hermann Stengel – som etter sin kanon mot Aalesund for to serierunder siden utropte egen fulltreffer til årets mål – er Trondsen litt mer forsiktig enn sin gamle kompis fra det norske U-landslaget.

– Det får andre vurdere. Men jeg og Herman kommer nok til å snakke om det, smiler Sarpsborgs midtbanespiller.

VG Live: Fyldig referat fra matchen!

Avgjorde før pause

Samtidig betød det 2-0 og seieren til Sarpsborg mot Vålerenga. Østfoldingene er dermed ett av flere lag som har brukt runden til å knappe forspranget til Rosenborg – og er nå bare poenget bak trønderne.

Ikke minst takket være Anders Trondsen – som også viste frem skuddfoten mot Viking i tredje serierunde. I et for anledningen 4-3-3-utstyrt Sarpsborg-lag tok han den dype rollen som midtbankeanker, mens trener Geir Bakke lot Erton Fejzullahu, Patrick Mortensen og Jonas Lindberg være på banen samtidig fra start for første gang i år.

Artikkelen fortsetter under bildet!

<p>ØYEBLIKKET: Her tar Sarpsborg-spiller Anders Trondsen ladegrep med venstrefoten og gjør seg klar til å skyte det som blir 2-0-scoringen mot Vålerenga.</p>

ØYEBLIKKET: Her tar Sarpsborg-spiller Anders Trondsen ladegrep med venstrefoten og gjør seg klar til å skyte det som blir 2-0-scoringen mot Vålerenga.

Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

– De er gode på motsatte bevegelser, flinke til å forholde seg til hverandre, slik at det er bakromstrussel, sideromstrussel og mellomromstrussel. Det er kloke gutter, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Lindberg var ute mot Lillestrøm 16. mai, men svensken viste nesten umiddelbart at han foretrekker å være i startoppstillingen til Bakke: Bare fire minutter var spilt da han sto bak 1-0-målet.

Med et flatt innlegg traff han midstopper Sigurd Rosted – som skjøv 1-0 over streken med venstrefoten.

Sarpsborgs poengkonger: Dansken, svensken og nordmannen

Drepte spenningen

Det tok tid – rundt 20 minutter – før Vålerenga fikk summet seg. Men  spenningen føltes nesten over idet Trondsen banket til fra langt hold og satte 2-0 etter 38 minutter. For Vålerenga har trøbbel med å skape målsjanser om dagen.

– I det siste har det vært litt der. Det går litt i bølgedaler. Til å begynne med i sesongen skapte vi mye og slapp til mye. Nå slipper vi til lite, men skaper lite. Nå må vi prøve å få en balanse på det, sier Vålerenga-trener Ronny Deila – som medgir at de var hakket dårligere enn Sarpsborg i nesten alt.

Umiddelbart etter Trondsen-scoringen ble matchen skjemmet av steinkasting fra Vålerenga-tribunen bak målet mot Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

I 2. omgang startet Sarpsborg best – igjen. Patrick Mortensen var nærmest å sette 3-0, men traff tverrliggeren etter et fint innlegg av Lindberg. Også Vålerenga traff metallet på sin eneste virkelig store mulighet i kampen.

Zahid: – Vi er dårlige

Lagets bestemann Ghayas  Zahid trakk seg inn fra venstrekanten og skjøt med høyrefoten mot lengste hjørne. Men ballen traff stolpen. Returen banket Magnus Lekven over.

– I 1. omgang er vi dårlige. Vi har ikke noe eget spill i 1. omgang og spiller på premissene til Sarpsborg. De får to mål på to sjanser. Så spiller vi mer fotball i 2. omgang. Da ser vi ut som vi skal se ut, oppsummerer Vålerengas offensive midtbanespiller.

– Føler du deg litt alene i det å være kreativ der fremme?

– Nei, ikke i 2. omgang. I 1. omgang får vi ikke satt spillet så veldig. Da er det nesten ingen av oss som er kreative. I 2. omgang er flyten mye bedre. Spiller vi slik i 1. omgangene de neste kampene og fullfører slik, kan det bli bra, mener Zahid.

Anders Trondsen fikk ikke med seg hva som skjedde da en tilskuer kastet stein på lagets keeper:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball