Hovedinnhold

Nordlie inviterer Edvartsen til å dømme på Skeid-treningene

<p>VIL HJELPE SIN TIDLIGERE KOLLEGA: Tom Nordlie jobbet tidligere sammen med Svein-Erik Edvartsen i Lørenskog Ishockeyklubb. Her er Skeid-treneren i forbindelse med fjorårets kamp mot Finnsnes.</p>

VIL HJELPE SIN TIDLIGERE KOLLEGA: Tom Nordlie jobbet tidligere sammen med Svein-Erik Edvartsen i Lørenskog Ishockeyklubb. Her er Skeid-treneren i forbindelse med fjorårets kamp mot Finnsnes.

Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
Svein-Erik Edvartsen (37) får heller ikke dømme i lavere divisjoner i norsk fotball, men nå kan han få verdifull trening hos Tom Nordlie (55) og Skeid.

Denne saken handler om:

<p>TOPPDOMMER: Svein-Erik Edvartsen.</p>

TOPPDOMMER: Svein-Erik Edvartsen.

Foto: Trond Solberg, VG

For mannen som trener 2. divisjonsklubben Skeid, har invitert Edvartsen til å dømme både på treninger og i treningskamper for Oslo-klubben.

– Vi er en klubb som rekker ut en hånd hvis folk har det litt vondt. Jeg ser gjerne at han kommer på noen treninger og dømmer når vi spiller 11 mot 11. Og gjerne også hvis vi spiller treningskamper, sier Nordlie til VG.

VG+: Edvartsen: Fra sirkusdirektør til 25 år med ståhei

9. mai kom meldingen om at den omstridte 37-åringen ikke skal dømme i norsk toppfotball i 2017. Fredag kunne også VG melde at Indre Østland Fotballkrets har besluttet at Edvartsen heller ikke får dømme i 3. divisjon eller lengre ned i divisjonssystemet så lenge NFF fortsatt jobber med å kartlegge saken som har skapt stor splid i dommermiljøet.

– Tar ikke stilling

Nordlie ser ingen betenkeligheter med at Skeid tar Edvartsen inn i varmen.

Dommerkonflikten

Den 23. mars ble det kjent at Svein-Erik Edvartsen ikke var satt opp på noen kamp i første serierunde. Noen dager senere ble det kjent at det skyldtes en konflikt med dommersjef Terje Hauge.

28. mars Edvartsen fortalte at det er to ting han er misfornøyd med: Sammensetning av eget dommerteam og at han har mistet Rune Pedersen som sin mentor.

To dager senere var det forsoningsmøte mellom Edvartsen og Hauge. – Edvartsen ... må som alle andre forholde seg til felles regler og retningslinjer, sa dommersjefen.

23. april ble det kjent at konflikten mellom Edvarten og Hauge var løst - etter at advokat John Christian Elden ble koblet på saken.

26. april skulle Edvartsen beklage seg overfor sine kolleger i et møte på Gardermoen.

27. april skrev dommerforeningen et brev til NFF der de ba om at Edvartsen ikke har noe å gjøre som eliteseriedommer før situasjonen endrer seg.

2. mai kunne VG fortelle at Røde Kors-president Sven Mollekleiv skulle megle mellom partene. Han fikk to dager på seg. Meglingen lyktes han ikke med.

5. mai stod toppdommer Reidar Gundersen frem og fortalte om det han mente var mobbing og trakassering fra Svein-Erik Edvartsen.

9. mai kom en endelig løsning. Edvartsen dømmer ikke mer på toppnivå i 2017, men kan gjøre retur i 2018. Dommeren fikk samtidig et solid honorar.

16. mai stilte Edvartsen opp i et intervju med TV 2 der han for første gang snakket offentlig om utestengelsen. Edvartsen beklaget meldingene han hadde sendt til dommerkollegene. Samtidig ble det kjent at NFF etterforsker Edvartsen-meldinger tilbake i tid.

– Jeg tar ikke stilling til saken og hvem som har rett og hvem som har feil. Det må da bare være en positiv ting at han får holdt seg i gang på treningene våre. Dessuten mener spillerne at jeg er så dårlig til å dømme, så da slipper de å irritere seg over det, sier Skeid-treneren med et smil.

Les mer: Toppdommer føler seg mobbet og trakassert av Edvartsen

I 2014 jobbet han sammen med Svein-Erik Edvartsen i Lørenskog Ishockeyklubb.

Gransker materiale

Samtidig fortsetter nøsting av tråder i Edvartsen-saken i kontorene på Ullevaal Stadion.

Den «parkerte saken» er ikke lenger i generalsekretær Pål Bjerketvedts hender, men tilbake hos dommerseksjonen.

Les også: Kritiserer NFF etter Edvartsen-løsning: – Skaper bare tapere

– Der blir en av de viktigste arbeidsoppgavene å dokumentere «kommunikasjon med mobbende og trakasserende innhold».

– Hvor langt tilbake i tid går disse meldingene?

– Vi har ikke klarhet i det ennå, Men det er et par-tre år tilbake i tid, det som foreligger nå av materiale, opplyste Bjerketvedt til VG tirsdag.

Tekstmeldinger

– De tekstmeldingene som har kommet frem i mediene den siste tiden, er det selvfølgelig jeg som har sendt, og det er ingen grunn til å holde noen forsvarstale der. Det er bare å legge seg helt flat for at jeg sendte de meldingene. Det går ikke an å forsvare det, sa Edvartsen til TV 2 tirsdag.

Bakgrunn: Edvartsen-konflikten løst: Dømmer ikke mer i 2017

TV 2 hevder å vite at personer internt i NFF mistenker at Svein-Erik Edvartsen har sendt en rekke tipsmailer. Epostene skal ha vært sendt anonymt, men avsender har gjennomgående tatt parti med Edvartsen.

VG har ikke lyktes å få Edvartsens kommentar til saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball