Hovedinnhold

Mike Jensen mener RBK har knekt angrepskoden

SOGNDAL (VG) (Sogndal – RBK 0-3) Med festfotball og en sterk 3-0-seier på Fosshaugane lørdag har Rosenborg definitivt ristet av seg formsvikten i Eliteserien. Trønderne har nå en luke på åtte poeng før søndagens kamper.

Lagkaptein Mike Jensen mener laget har funnet ut av samhandlingen offensivt.

– Hovedproblemet var at vi slet med å score mål. Defensivt har vi vært OK hele sesongen. Nå skaper vi flere sjanser og scorer flere mål. 14 scoringer på de siste fire kampene sier sitt. Jeg tror en del av forklaringen ligger der, oppsummerer Rosenborg-kapteinen etter den solide 3-0-seieren på Fosshaugane.

– Hvordan opplevdes det fra deres ståsted at Brann kom opp og lånte serieledelsen?

– Det stresset ikke oss noe særlig. Brann så vel ut til å bli mer stresset. Det er kaldt på toppen, sier Jensen til VG i pressesonen i Sogndal.

Fredrik Midtsjø scoret 2-0-målet lørdag ettermiddag. Han er til liks med Jensen sentral i banen i Rosenborg-laget og har en formening om hva som gjør at laget har knekt koden for offensiv samhandling:

– Vi er blitt flinkere til å bruke ballen, til å flytte på motstanderne til de blir slitne. Og så sette inn støtet når de ikke henger med, sier han til VG.


Bredside i hjørnet

Midtsjøs 2-0-scoring var et godt eksempel på utsøkt samhandling. Nicklas Bendtner viste sin klasse da han åpnet Sogndal-forsvaret med en gjennombruddspasning til innbytter Elbasan Rashani. Kantspilleren styrtet til dødlinjen, la helt etter boken 45 grader ut i feltet, der Midtsjø møtte.

– Det var bare å bredside den i hjørnet.

På de siste seks kampene har Rosenborg tatt 13 poeng. Bare feilskjæret borte mot Haugesund trekker ned statistikken.

Utfordrerne Brann og Sarpsborg møtes i Bergen søndag. Mens det siste av de nærmeste lagene, Molde, spiller hjemme mot Strømsgodset. Alle har press på seg for å henge med etter Rosenborgs festaften i Sogn.


Møter Dundalk onsdag

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er enig i at det passer bra med en formutløsning med returoppgjør mot irske Dundalk hjemme på Lerkendal onsdag. Bortekampen sist uke endte 1-1. Et eventuelt avansement betyr at Celtic trolig er eneste hinder igjen før retur til Mesterligaen.

Les også: Rosenborg møter trolig Celtic ved avansement

– Vi får fornyet selvtillit hver gang vi vinner. Den tar vi med oss videre. Vi skaper mer og mer, og scorer mer og mer. I dag presterte vi langt bedre enn vi har gjort tidligere i sesongen på bortebane, i en vanskelig kamp, sier Ingebrigtsen til VG.

<p/> <p>KAPTEIN: Få styrer RBK-skuta bedre enn Mike Jensen. Nå mener dansken at også angrepsspillet sitter for trønderne. </p>

KAPTEIN: Få styrer RBK-skuta bedre enn Mike Jensen. Nå mener dansken at også angrepsspillet sitter for trønderne. 

Foto: Christian Blom, NTB scanpix

Jevtovic med klassescoring

Roseborg var det førende laget før pause, og tok fortjent ledelsen i 31. spilleminutt på en vakker scoring av spissen Milan Jevtovic som vendte opp inne i feltet og skrudde ballen i hjørnet med venstrefoten.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen rullerte litt på laget som klarte 1–1 borte mot Dundalk. Målvakt Arild Østbø fikk sjansen for tredje gang i Eliteserien for Rosenborg på bekostning av André Hansen.

Les også: Helland ute fire til seks uker


De Laney tilbake etter 11 måneder

Yann-Erik de Lanlay var tilbake etter korsbåndskade og spilte første omgang.

–  Jeg har ikke startet en kamp på 11 måneder, så det er spesielt. Jeg bestemte meg på forhånd for at jeg bare skulle løpe det jeg maktet. Jeg synes jeg holdt godt, og kunne spilt videre etter pause. Men det var avtalt at jeg skulle ut etter første omgang, sier siddisen til VG. Nå vil de Laney bidra i en viktig høstinnspurt.

– Jeg håper det. Vi har mye å spille for. Troppen er veldig sterk og konkurransen hard. Men jeg skal gi mine bidrag der jeg kan.


Schulze i stolpen

Sogningene har slitt veldig mot stormakten i norsk fotball. Rosenborg har vunnet ni av de 12 siste oppgjørene klubbene imellom. Og hjemmelaget så sjanseløst ut da de kom under 0–2.

Les også: Nwakali ble matchvinner, så utvist

Men i 65. minutt kom de til en stor sjanse da Gilbert Koomson endelig fikk til noe, og la inn til Eirik Birkelund som skjøt i stolpen.

Sogndal nektet å gi seg, og hadde fortjent scoring da Lars Christian Kjemhus tråklet seg gjennom i feltet og skjøt. Avslutningen var det ikke samme klasse over.

Isteden var det Rosenborg som kunne gå opp til 0–3 ved Vilhjalmsson i 78. minutt etter en misforståelse mellom Sogndals stoppere Steiring og Fredriksen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball