Hovedinnhold

Lokalavis: Mener Solskjær risikerer sparken i Molde

BEKYMRET: Ole Gunnar Solskjær var ingen fornøyd mann etter 2-1-tapet hjemme mot Sogndal. Her i pressesonen etter oppgjøret.
BEKYMRET: Ole Gunnar Solskjær var ingen fornøyd mann etter 2-1-tapet hjemme mot Sogndal. Her i pressesonen etter oppgjøret. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix
MOLDE/OSLO (VG) «I fjor var det helt utenkelig. I år kan Solskjær få sparken i Molde», skriver Romsdal Budstikkes sportsleder Trond Hustad.

Denne saken handler om:

Han åpner for at Molde-trenerens fremtid kan stå i fare etter tirsdagens 2-1-tap hjemme mot Sogndal. Ole Gunnar Solskjærs menn har tapt tre strake Eliteserie-kamper og spilt fem på rad uten seier. den forrige trepoengeren kom for en måned siden.

«Denne kommentaren er ikke et argument for at Ole Gunnar Solskjær skal få sparken i Molde Fotballklubb. Den uttrykker en oppfatning av at det som fram til nå har vært helt utenkelig, faktisk kan bli et reelt alternativ. Ikke fordi det nødvendigvis er riktig eller smart å gi Solskjær sparken, men fordi klubbens ledelse rett og slett ikke kan tillate seg å sitte og se på at laget legger seg midt på tabellen for tredje år på rad», skriver Hustad i en kommentar etter tapet mot Sogndal.

Les også: Solskjær om gullsjansene: – For langt bak

Han skriver at han tror Solskjær er nødt til å snu situasjonen før sommerpausen hvis ikke ledelsen skal begynne å ta grep.

Hustad sier at han ikke har noe behov for å utdype det han skriver om Solskjær, overfor VG.

Bruker ikke millioner for å bli ydmyket

<p>SPORTSLEDER: Trond Hustad i Romsdals Budstikke.</p>

SPORTSLEDER: Trond Hustad i Romsdals Budstikke.

Foto: PRIVAT

«Alle vet hvordan vinnerskallene til Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten er skrudd sammen. De bruker ikke mange millioner i året for å bli ydmyket av Sogndal eller andre «amatørlag». De driver ikke med fotball for å bli nummer fem eller seks. De er med på dette for å vinne titler. Det har de ikke vært i nærheten av å gjøre siden Solskjær ble hentet tilbake. Og det irriterer dem sannsynligvis grenseløst», skriver han.

Les mer: Godset-sjefen fortviler: – Forferdelig nedtur

Og videre:

«Nå er det et og et halvt år siden Ole Gunnar Solskjær overtok som hovedtrener. Han har fått tid til å sette sammen en ny spillerstall, han har fått lov til å bygge sitt eget lag. Derfor tror jeg det blir fort slutt på tålmodigheten hvis ikke resultatene i Eliteserien snur litt brennkvikt.»

Molde reduserte rett fra avspark – til ingen nytte:

Solskjær: – Ikke opp til meg

Etter 2-1-tapet mot Sogndal fikk Ole Gunnar Solskjær spørsmål av VG om hvor langt det kan gå før det begynner å brenne under føttene hans i Molde-sjefsstolen.

– Nei, det er ikke opp til meg. Jeg liker veldig godt å jobbe med guttene her, og jeg håper jeg får sjansen til å jobbene med hodene deres til søndag (i bortekampen mot Odd), for det hjelper ikke å synes synd på seg selv, sier Solskjær, som trolig hadde håpet på å feire nasjonaldagen i en litt lystigere situasjon.

– 17. mai får gå som den skal gå. 17. mai skal få være 17. mai, og så skal vi møte Odd, som er en tøff kamp. Hvis gutta synes synd på seg selv, får vi ikke med oss noe derfra. Det hjelper verken treneren eller spillerne å synes synd på seg selv, sier Molde-sjefen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball