Hovedinnhold

Landslagsstopper Hovland klar for Sogndal: – En av landets beste

<p>TIL NORGE: Even Hovland er klar for Sogndal – igjen.</p>

TIL NORGE: Even Hovland er klar for Sogndal – igjen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix
Even Hovland (28) er klar for sin gamle arbeidsgiver Sogndal etter å ha vært kontraktsløs i sommer. Han har skrevet under på en langtidskontrakt med gamleklubben.

Denne saken handler om:

Sogndal kalte inn til pressekonferanse klokken 14.00 på Fosshaugane Campus, og klubben fra saftbygda bekrefter at Hovland «kommer hjem» på sine nettsider.

28-åringen har vært klubbløs etter at den tyske Nürnberg ikke fornyet kontrakten hans. I stedet blir det spill for eliteserieklubben Sogndal. Han har skrevet under på en kontrakt som varer ut sesongen 2020, og returnerer dermed til Sogndal etter tre år i Tyskland.

Anbefales: Slik ble Sogndal større enn Vålerenga (krever innlogging)

Før han forlot Sogndal til fordel for Molde, fikk han 93 kamper og scoret åtte mål for Sogndal.

– En lang prosess

Sogndal-trener Eirik Bakke har tidligere i sommer bekreftet overfor VG at klubben har vært i dialog med Hovland, og at de hadde gitt ham et kontraktstilbud. Bakke var da optimistisk med tanke på å få til en avtale med midtstopperen, på grunn av familierelasjoner.

Tidligere: Svigerfar skal motivere Hovland til å bli Sogndal-spiller

Sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo, er svært fornøyd med å hente Hovland tilbake til klubben.

– Vi er veldig glade for at Even nå kommer hjem til Fosshaugane Campus i en periode. Han er en av landets beste midtstoppere, har internasjonal rutine, og vil gi klubben et løft inn mot en spennende høstsesong, sier han.

I juni var Hovland til stede på Fosshaugane Campus og så Sogndal spille 0–0 mot Odd. Nå er han klar igjen for klubben – med en felles enighet om at han en dag skal komme seg til utlandet igjen.

– For oss er det helt naturlig at Even kommer hit, i hvert fall når landet til slutt landet på spill i Norge. Even er en del av Sogndal Fotball, han er en av oss og bygda. Vi har en lang historie sammen, sier Flo, og understreker at dette har vært en lang prosess.

Les også: Bakke slår alarm

Sogndals sportssjef Håvard Flo har tidligere sagt til VG at han tror Sogndal kan være et fornuftig valg for Hovland.

– Nå kommer han inn som en ledertype. Han skal få tid til å spille seg opp på nivået vi vet han har inne, slik at han kan få sjansen til å reise til utlandet igjen.

Bakke har tidligere understreket at de har strukket seg langt for å hente Hovland hjem, og Vålerenga skal også ha vært interessert i gutten fra Vadheim. Landslagsstopperen skal imidlertid ha investert i bolig i Sogndal.

Husker du? Sogndal-Steiring vil gå samme skole som Hovland

Hovland spilte for Sogndal i perioden 2007-2011, før han gikk til Molde, og deretter til Tyskland. Tilværelsen som klubbløs førte til at han mistet landslagsplassen, da landslagssjef Lars Lagerbäck vraket ham til troppen mot Tyskland og Aserbajdsjan.

Hovland var gjenstand for heftig kritikk fra tidligere landslagsspiller John Arne Riise etter skuffelsen i Nord-Irland. Slik svarte han på kritikken:Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball