Hovedinnhold

Knust Sigurdarson etter kjempemiss: – Begynner nesten å gråte

MOLDE (VG) (Molde – Strømsgodset 0-0) Bjørn Bergmann Sigurdarson (26) har vært Moldes store stjerne denne sesongen. Men på overtid mot Strømsgodset sviktet islendingen.

Denne saken handler om:

Etter en kamp hvor Molde hadde skapt klart flest sjanser, fikk spissen en gigantisk mulighet til å sikre tre viktige poeng hjemme mot Strømsgodset.

Siste nytt: Odd bekrefter at de har solgt stjerneskudd til Serie A

På nærmest åpent mål, fra noen få meter, skulle Sigurdarson bare trille ballen i nettet. I stedet traff ballen innsiden av stolpen, trillet over streken og bort fra målet.

– Det er helt sykt. Jeg begynner nesten å gråte. Når du skaper så mange sjanser i en kamp, og får den store muligheten på slutten, og treffer innsiden av stolpen – da er du veldig skuffet, sier en preget Sigurdarson til VG.

– Det er lenge siden jeg har følt med så dårlig etter en kamp. Hvis vi hadde fått ti sjanser til, hadde ballen sikkert ikke gått inn da heller. Det er ikke bra, sier han.

Sigurdarson innrømmer at han nå reiser på ferie – hjem til Island – med en bitter smak i munnen. Men spissen, som har scoret ti seriemål denne sesongen, får med seg noen trøstende ord fra sjefen.

– Han kommer kanskje til å slite med å sove i kveld, men han trenger ikke å bekymre seg. Han har hatt en fantastisk vårsesong, og at han treffer innsiden av stangen en gang, det skal vi tåle, sier Ole Gunnar Solskjær.

Sjekk frisparkperlen mellom Sandefjord og Tromsø:

– Veldig surt

44-åringen er imidlertid ganske fortvilet over at laget ikke klarte å sikre sin tredje strake seier i Eliteserien.

– Det er veldig surt. I andre omgang var det enveiskjøring, sier Solskjær.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud, som var tilbake på Aker Stadion i Molde for første gang siden han fikk sparken der i august 2015, er ikke av samme oppfatning.

– Vi er ikke heldige som får med oss ett poeng herfra. Jeg synes vi jobber og får fortjent med oss ett poeng. Jeg tror ikke de hadde så mange flere sjanser enn oss, sier Skullerud.

Strømsgodset-keeper Espen Bugge Pettersen, som gjorde flere gode redninger i løpet av kampen, er ikke helt enig med sin egen sjef.

– Vi er litt heldige. Molde trykker oss godt det siste kvarteret, sier Pettersen, som var satt helt ut av spill da Sigurdarson fikk sin kjempesjanse:

– Jeg trodde den gikk inn. Jeg hørte det smalt i stangen, men kikket opp og så at Björn var skuffet, så da skjønte jeg at det var bom.

Se Adegbenro leke med Odd-forsvaret:

Pedersen-skade

De kjemper i hver sin ende av tabellen, men i første omgang kunne både Molde og Strømsgodset vise til flere fine angrep. Det ble ikke skapt flust av sjanser, men kampen var velspilt og behagelig å se på.

Nærmest var Fredrik Brustad for Molde, som ikke klarte å treffe mål etter å ha tatt imot en strålende langpasning i bakrom. Nærme var også gjestenes uhåndterlige driblefant Tokmac Nguyen; kantspilleren danset seg inn foran mål, men skuddet fra skrått hold ble reddet av Molde-keeper Andreas Linde.

Den første omgangen inneholdt også dårlig nytt for begge lag. Godset-spiss Marcus Pedersen, som forrige helg endelig fikk slutt på måltørken etter en helt spesiell oppladning, måtte ut med skade etter drøye 25 minutter.

– Jeg har kjent det litt i lysken siden torsdag. Jeg følte meg ganske fin før kampen, men så var det en episode der jeg skled litt. Det nappet litt i lysken, så jeg tenkte at jeg burde gå ut før det ble helt ille, sier Pedersen til VG.

Så måtte Molde-spiss Fredrik Brustad kapitulere på grunn av nakkeproblemer. Han ble erstattet av Sander Svendsen.

EM: Skuffende åpning for Norge

Saken fortsetter under bildet!

TIDLIG FERIE: Marcus Pedersen måtte ut med skade etter bare 25 minutter av Strømsgodsets siste kamp før sommerferien.
TIDLIG FERIE: Marcus Pedersen måtte ut med skade etter bare 25 minutter av Strømsgodsets siste kamp før sommerferien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix

Molde-dominans

Etter hvilen handlet det mer og mer om Molde, som bet seg fast i Strømsgodsets banehalvdel og skapte flere store sjanser.

Etter en lang periode med Molde-press fikk Petter Strand en eventyrlig mulighet til å sende vertene i ledelsen, men avslutningen hans fra elleve meter gikk rett utenfor stolpen.

En svært engasjert Ole Gunnar Solskjær virket til tider oppgitt over at dominansen ikke resulterte i mål, og tok et offensivt grep da han satte inn angriper Thomas Amang for stopper Joona Toivio med et drøyt kvarter igjen å spille.

19-åringen var et friskt tilskudd, og skapte flere farligheter, men det ble ikke mer enn gode tendenser for Molde – for Sigurdarson traff innsiden av stolpen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball