Hovedinnhold

Klubblegenden Svein Fjælberg har fått oppsigelse i Viking

<p>I 2011: Svein Fjælberg (i midten) sammen med Åge Hareide, da sistnevnte var hovedtrener i Viking.</p>

I 2011: Svein Fjælberg (i midten) sammen med Åge Hareide, da sistnevnte var hovedtrener i Viking.

Foto: Hugo Bergsaker, VG
Fire medarbeidere mister jobben i nedrykksklare Viking. Én av dem er Svein Fjælberg (58).

Denne saken handler om:

Det er daglig leder i klubben, Eirik W. Henningsen, som melder dette til Aftenbladet.

– Vond dag igjen. Vi var klar over at vi måtte redusere ytterligere, og blir nå igjen bare fem personer i administrasjonen inkludert meg, sier Henningsen.

Søndag ble det omsider klart at Viking rykker ned fra Eliteserien. Ifølge NRK gjør det at klubben taper mellom 15 og 20 millioner i inntekter neste sesong. Fire ansatte mister nå jobben, fordelt på 3,5 årsverk. 

Lest? Slik skal Viking reise seg etter nedrykket

Svein Fjælberg er blant dem som nå må finne seg noe annet å gjøre. Han har spilt 290 kamper og har to serie- og to cupmesterskap med Stavanger-klubben.

– Jeg har taklet større utfordringer enn dette. Jeg er mer skeptisk til om klubben min klarer å takle det som kommer, melder Fjælberg til VG.

Slik ble Viking sendt ned:

 Fjælberg var blant annet assistenttrener under Åge Hareide, da sistnevnte var sjef fra 2009 til 2012, og har hatt en rekke verv i klubben de seneste årene. De siste årene har han hatt rollen som samfunnsansvarlig. 58-åringen har spilt 33 landskamper for Norge.

Så du denne? Toppdommer følte seg mobbet av Edvartsen

Også Einar Grøttem som har vært i klubben i 21 år og jobbet med publikum blant annet er ferdig i Viking.

– Det er tøft. Etter over 20 år så plutselig sier det slutt på en måte jeg ikke hadde håpet på. Jeg skulle ønske jeg kunne bidra. Spesielt i den situasjonen er i Viking nå, men økonomien er tøff. Klubben er den viktigste, ikke oss folkene. Stavanger uten Viking er ikke Stavanger, sier Grøttem til VG.

Les mer: Kommunistene til angrep på RBK-motstander

Så mye tapte Viking i siste hjemmekamp før de ble Obos-klare:

Viking har kun vunnet fire av sine 27 kamper i år.

– Det har vært et spesielt tøft år. Vi har blitt rådville. Vi har et publikum som backer oss selvom håpet har vært tynt. Det er tungt å gå å leve på en drøm som ikke går. Vi har fått testet kjærligheten vår, sier Grøttem.

Les også: Moa må opereres – ute i lang tid

Han forteller at signalene har kommet lenge om at noen måtte gå. Grøttem sier at han håper Viking slår tilbake. Samtidig skal han søke seg etter ny jobb.

Fjællberg har foreløpig ikke besvart VGs henvendelse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball