Hovedinnhold

Kilder til VG: Hevder Edvartsen har beklaget dommer-bråket

<p>OMSTRIDT: Svein-Erik Edvartsen. Foreløpig har han ikke dømt eliteserien i 2017, og han er heller ikke satt opp i runde nummer sju.</p>

OMSTRIDT: Svein-Erik Edvartsen. Foreløpig har han ikke dømt eliteserien i 2017, og han er heller ikke satt opp i runde nummer sju.

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
Svein-Erik Edvartsen (37) skulle unnskylde seg overfor dommerkollegene under onsdagens møte på Gardermoen. Det er ulike oppfatninger av i hvilken grad han gjorde dette.

Denne saken handler om:

Samtidig sier NFFs nye generalsekretær Pål Bjerketvedt at det nå er NFFs mål å kjøle ned partene.

– Det er naturlig å fryse situasjonen, sortere alternativene og snakke sammen. Det er det NFF, på en ansvarlig måte, nå tar initiativ til. Vi ønsker ikke å eskalere konflikten, men å dempe den. Det er alle tjent med, forteller Bjerketvedt.

Det var under det som skulle være et oppvaskmøte onsdag at det var ventet at Edvartsen skulle beklage situasjonen som er oppstått.

Dommerkonflikten:

Den 23. mars ble det kjent at Svein-Erik Edvartsen ikke var satt opp på noen kamp i første serierunde. Noen dager senere ble det kjent at  det skyldtes en konflikt med dommersjef Terje Hauge.

28. mars sa Edvartsen til VG at det er to ting han er misfornøyd med: Sammensetningen av sitt eget dommerteam og at han har mistet Rune Pedersen som sin mentor. Terje Hauge er den nye.

To dager senere var det forsoningsmøte mellom Edvartsen og Hauge. – Edvartsen ... må som alle andre forholde seg til felles regler og retningslinjer, sa dommersjef Hauge i en pressemelding fra NFF.

23. april ble det kjent at konflikten mellom Edvarten og Hauge var løst - etter at advokat John Christian Elden ble koblet på saken.

Sist onsdag skulle Edvartsen beklage seg overfor sine kolleger i et møte på Gardermoen.

Torsdag sendte dommerforeningen et brev til NFF der de ba om at Edvartsen ikke har noe å gjøre som eliteseriedommer før situasjonen endrer seg.

Både NRK og TV2 har i etterkant meldt at Edvartsen slett ikke kom med noen form for unnskyldning.

Sentrale kilder som VG har vært i kontakt med, og som har innsikt i hva som ble sagt på det lukkede møtet, har imidlertid en annen versjon:

En kilde oppfattet det tydelig at Edvartsen beklaget.

En annen kilde sier det slik:

– Edvartsen beklaget en del.

– Generelt eller konkrete episoder?

– Begge deler.

«... under krisemøtet på Gardermoen skal dommeren ha nektet å beklage», skrev NRK fredag, og TV2 meldte følgende angående Edvartsens unnskyldning:

– Etter dommernes oppfatning skjedde ikke det. I stedet mener de at Edvartsen fremsto uten anger.

Ulike tolkninger

Men VGs kilder mener at det er ulike måter å tolke det som Svein-Erik Edvartsen sa til de andre dommerne på Gardermoen.

Les også: Edvartsen: – Stygt spill som foregår nå

Generalsekretær Pål Bjerketvedt innrømmer at konflikten mellom Svein-Erik Edvartsen og dommerseksjonen er utfordrende å løse.

– Etter dommerforeningens sterke budskap torsdag har det oppstått en spent og vanskelig situasjon som alle parter bør ha interesse av å vurdere for deretter å finne løsninger på, sier Bjerketvedt til VG.

56-åringen startet som generalsekretær i Norges Fotballforbund i februar, under to måneder før konflikten mellom dommersjef Terje Hauge og kampleder Svein-Erik Edvartsen ble offentlig kjent. Før helgen tok saken en uventet, dramatisk vending da dommerforeningen krevde sistnevnte fjernet.

Innstillingen overrasket Bjerketvedt.

Les også: Edvartsen får heller ikke dømme syvende serierunde

Intrikat konflikt

Nå har generalsekretæren bedt partene om å tenke seg om en ekstra gang.

VG får opplyst at NFF vil ta opp igjen dialogen førstkommende tirsdag. Om det vil innebære et møte med Edvartsen og hans advokat, John Christian Elden, er det ikke tatt stilling til. 

– Det er for tidlig å si. For øvrig har vi ikke hatt noen møter med Elden så langt. Jeg ser at enkelte der ute misforstår det. Vi har kommunisert direkte med Edvartsen, opplyser Bjerketvedt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball