Hovedinnhold

Ishockeyforbundet støtter NFF: Kjenner seg igjen i det som fotballen står oppe i

<p>AVSKJEDIGET: Svein-Erik Edvartsen ble mandag avskjediget som seksjonsleder for samfunnsansvar i Norges Fotballforbund. Advokat John Christian Elden har varslet rettssak.</p>

AVSKJEDIGET: Svein-Erik Edvartsen ble mandag avskjediget som seksjonsleder for samfunnsansvar i Norges Fotballforbund. Advokat John Christian Elden har varslet rettssak.

Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Norges Ishockeyforbund uttrykker støtte til Norges Fotballforbund – som hevder at Svein-Erik Edvartsen står bak flere e-poster i andres navn.

Ishockeyforbundets generalsekretær Ottar Eide forteller til VG at det i løpet av tirsdagen ble opprettet kontakt med NFF-ledelsen for å støtte særforbundets konflikt med den sparkede Edvartsen.

Les også: Her er epostene NFF mener Edvartsen står bak

– Kjenner igjen tematikken

Ifølge Eide har flere sentrale personer i norsk ishockey opplevd lignende tilfeller som NFF nå hevder å ha avslørt: At Svein-Erik Edvartsen står bak flere e-poster – sendt i andres navn – der Edvartsen roses, og dommerkollegaer settes i et dårlig lys.

– Det er veldig mye som er ullent og ikke mulig å bevise, men flere i vår organisasjon kjenner seg igjen i det som fotballen står oppe i. Vi og andre organisasjonsledd i ishockeyen har opplevd situasjoner med lignende kommunikasjon, fra personer man ikke kan identifisere, som man ikke vet hvem er, og som kommer i tider der det er konflikter. Det er noe vi har snakket om i organisasjonen. Vi har ikke hatt kapasitet til å ettergå det. Men det er samme fremgangsmåte og metodikk som er blitt brukt. Man kjenner igjen tematikken, for å si det litt forsiktig, sier Eide til VG.

– Tror du Edvartsen har stått bak lignende e-poster fra sin tid i ishockeyen?

– Det har jeg ikke mulighet til å si noe om. Jeg jobbet ikke som generalsekretær i Norges Ishockeyforbund på det tidspunktet, og var ikke delaktig i prosessene. Men jeg har snakket med et bredt utvalg av mennesker som kjenner seg igjen i det NFF beskriver, svarer han.

Svein-Erik Edvartsens advokat, John Christian Elden, kommenterer uttalelsene fra Ottar Eide slik:

– Jeg vet ikke hvem han er, eller hva han uttaler seg om, men det er arbeidsrettslig uinteressant.

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>STØTTER NFF: Norges Ishockeyforbunds generalsekretær Ottar Eide (t.v.) støtter Norges Fotballforbund i konflikten med Svein-Erik Edvartsen. Her er Eide i forbindelse med presentasjonen av Petter Thoresen som ny landslagstrener i ishockey for to år siden.</p>

STØTTER NFF: Norges Ishockeyforbunds generalsekretær Ottar Eide (t.v.) støtter Norges Fotballforbund i konflikten med Svein-Erik Edvartsen. Her er Eide i forbindelse med presentasjonen av Petter Thoresen som ny landslagstrener i ishockey for to år siden.

Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Les også: Edvartsen sparket – vil stevne NFF for retten

Direktør for kommunikasjon og samfunn, Svein Graff, ønsker ikke å utdype tirsdagens samtaler med Norges Ishockeyforbund.

– Jeg kan bekrefte at Ishockeyforbundet kontaktet oss i dag vedrørende vår sak, men ønsker ikke å kommentere dette nærmere.

VG+: Edvartsen: – Har vært jævlig for familien

Ble stevnet av Lørenskog

Da Edvartsen jobbet som daglig leder i Lørenskog Ishockeyklubb ble Norges Ishockeyforbund stevnet for retten etter at Lørenskog ble trukket 20 poeng i straff etter å ha levert lisenssøknaden nesten tre måneder for sent.

Les også: Lørenskog vant over forbundet

– Det var ubehagelig. Edvartsen truet både meg og presidenten direkte i den forbindelse. Det hadde vi behov for å drøfte med hans overordnede i dommerseksjonen i NFF den gangen. Nå endte saken med et forlik som vi for så vidt ønsket å oppnå for å slippe mer støy for begge parter. Det er ikke gøy å være i en sånn situasjon med en klubb i vår organisasjon. Det skaper bare negativitet i idretten, sier Ottar Eide.

– Som det står i VG vant Lørenskog over forbundet i den saken. Også idretten må følge lov og rett, sier Elden i en kommentar om konflikten mellom NIHF og Lørenskog tilbake i 2013 og 2014.

Foruten å ha vært daglig leder i Lørenskog, har Edvartsen hatt flere andre roller i norsk ishockey. Både som dommer, Storhamar-leder og dommerkonsulent i Norges Ishockeyforbund.

Ottar Eide uttrykker støtte til NFFs arbeid i konflikten som nå med stor sannsynlighet havner i retten.

– Vi støtter fotballforbundet mentalt. Vi har hatt en liten uformell prat med dem i dag. Det er viktig at særforbundene deler informasjon seg imellom. At vi har opplevd lignende situasjoner – uten at det nødvendigvis kan identifiseres til Edvartsen – er informasjon som kan være interessant for fotballforbundet, sier Eide.

– Har dere overlevert noe materiale til NFF?

– Vi har ikke hatt muskler til å komme til bunns i disse sakene selv, så vi har ikke gjort noe annet enn å snakke med NFF. Og uttrykt moralsk støtte, svarer generalsekretæren.

Les også: – NFF må bevise grove pliktbrudd 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball