Hovedinnhold

Ingen avgjørelse etter dagens Edvartsen-møte

<p>FORTSATT UTE: Dagens møtevirksomhet førte ikke til noen løsning mellom Svein-Erik Edvartsen og Terje Hauge. Her er Edvartsen avbildet hjemme i Kongsvinger i fjor.</p>

FORTSATT UTE: Dagens møtevirksomhet førte ikke til noen løsning mellom Svein-Erik Edvartsen og Terje Hauge. Her er Edvartsen avbildet hjemme i Kongsvinger i fjor.

Foto: Frode Hansen, VG
Saken mellom Eliteserie-dommer Svein-Erik Edvartsen (37) og dommersjef Terje Hauge (51) er fortsatt ikke løst.

Denne saken handler om:

– Gode samtaler i dag, men vi fortsetter mandag, skriver NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt i en SMS til Eurosport.

Mandag kommer også dommeroppsettet for sjette serierunde. Edvartsen har ikke dømt i de fem første rundene som følge av en konflikt med dommersjef Terje Hauge.

– Nå reiser jeg på Karpe Diem-konsert i Oslo Spektrum og vi fortsetter samtalene på mandag. Det er det jeg har å si nå før helgen, sier en meget ordknapp Edvartsen til VG.

Tapte inntekter

Tidligere denne uken gikk leder i Hamar IL Fotball, Rune Stenberg, ut og delte sin bekymring for Edvartsens videre dommerkarriere. Stenberg synes det er meget kritikkverdig at Edvartsen ikke får dømme kamper - uten at det er en vurdering gjort på sportslig grunnlag.

– Det er tragisk at vår dommer ikke får dømme, og det er der engasjementet vårt ligger. Vi støtter ham helt og fullt i denne saken. Hadde han blitt utelatt fordi han hadde dømt dårlig, så hadde det vært en annen sak. Jeg liker veldig dårlig at våre medlemmer behandles på denne måten, sa Stenberg.

Les også: Alvorlig bekymret for Edvartsens dommerfremtid

Han har som også har sendt et brev til ledelsen i NFF der han ber om at de rydder opp i konflikten mellom Hauge og Edvartsen snarest.

Dommerforeningen på banen for å løse konflikten mellom Hauge og Edvartsen

Edvartsen er også fulltidsansatt i NFF som seksjonsleder for samfunnsansvar, og jobben som toppdommer er noe han har i tillegg.

Når han nå ikke får dømme, går Edvartsen også glipp av betydelige inntekter. Honoraret for hoveddommer i Eliteserien er i overkant av 15.500 kroner. Etter fem serierunder forrige sesong hadde Edvartsen vært hoveddommer i tre kamper, og fjerdedommer i én.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball